

2 vrienden van ons zijn vandaag verhuisd van Lelystad naar Amsterdam. Tijd om ze te verwennen met een diner. Wel zo makkelijk iets te serveren wat je van te voren al kan voorbereiden. Vandaar de verhuisquiche.
Ik heb gebruik gemaakt van kalkoensalami aangezien gewone salami gemaakt wordt van varkensvlees. Daar is één vriend allergisch voor. Maar de kalkoensalami is net zo lekker hoor.
Ik heb naast deze taart komkommer in het zuur en een lekker salade met tomaatjes, augurk en atjar tjampoer en tzatziki saus geserveerd.
🍽
2 of our friends moved today from Lelystad to Amsterdam. Time to surprise them with a dinner. So easy to serve something that you can prepare in advance. Hence the relocation quiche.
I used turkey salami since regular salami is made from pork. One friend is allergic to that. But the turkey salami is just as tasty though.
In addition to this pie, I have served pickle cucumber and a tasty salad with tomatoes, pickle and atjar tjampur and tzatziki sauce.
🇳🇱
VERHUISQUICHE MET KALKOENSALAMI, PUNTPAPRIKA EN KRUIDEN
4 personen / 407 kcal per portie
Ingrediënten:
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
3 puntpaprika's
6 salade-uien
20 gram verse platte peterselie
20 gram verse bieslook
120 gram kalkoensalami
4 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
100 gram geraspte ‘ Parrano’
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de deegplakjes ontdooien op de aanrecht. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in flinterdunne reepjes. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm. Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.
🇬🇧
MOVEMENT QUICHE WITH TURKEY SALAMI, POINTED PEPPER AND SPICES
4 persons / 407 kcal per portion
Ingredients:
5 slices of frozen dough for savory pie
3 pointed peppers
6 salad onions
20 grams fresh flat parsley
20 grams fresh chives
120 grams turkey salami
4 medium eggs
50 ml semi-skimmed milk
100 grams grated "Parrano"
Preparation:
Preheat the oven to 180 °C. Let the dough slices thaw on the counter. Place the dough slices on top of each other and roll out into a round slice. Cover the spring form with the dough. Cut the pointed peppers in half, remove the stem and seeds and cut the flesh into wafer-thin strips. Cut the salad onion into rings. Coarsely chop the parsley and the chives. Cut the salami into wafer-thin strips. Beat the eggs with the milk and pepper to taste. Mix the pointed pepper with the salad onion, parsley, chives, salami and cheese and scoop into the cake tin. Pour the egg mixture over it and bake in the oven for about 45 minutes until golden brown and done. Let the quiche stand for 10 minutes before you cut it.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties