MEDITERRANE KIPSTOOFSCHOTEL MET COUSCOUS / MEDITERRANEAN CHICKEN STEW WITH COUSCOUS

Het recept voor deze mediterrane stoofschotel met kip en couscous komt uit het boek ‘Frisse start’ van Martha Stewart en gevonden op website www.gezondaantafel.nl. Ze schrijft zelf over het recept “Deze stoofschotel bevat al het goede wat de mediterrane keuken te bieden heeft: olijfolie, groene bladgroente, tomaten, knoflook en kip”.

Ik heb het recept wel wat aangepast zoals de hoeveelheid couscous, ik vond de voorgeschreven 35 gram wel aan de lage kant. Ik heb kiphaasjes gebruikt i.p.v. kippendijen, kippendijen blijven vaak malser in gerechten, maar in dit gerecht was het verschil niet te merken.

🍽

The recipe for this Mediterranean stew with chicken and couscous comes from the book "Fresh Start" by Martha Stewart and found on the website www.gezondaantafel.nl. She writes herself about the recipe "This stew contains all the good things Mediterranean cuisine has to offer: olive oil, leafy green vegetables, tomatoes, garlic and chicken."

I have adjusted the recipe a bit like the amount of couscous, I found the prescribed 35 grams on the low side. I used chicken tenderloins instead of chicken thighs, chicken thighs often remain more tender in dishes, but the difference was not noticeable in this dish.

 

🇳🇱

MEDITERRANE KIPSTOOFSCHOTEL MET COUSCOUS

 

2 personen / 400 kcal per portie

 

Ingrediënten

  • ½ eetlepel olijfolie
  • 225 gram kiphaasjes of kippendijen, in stukken van 2,5 cm
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ ui, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 400 gram hele gepelde tomaten uit blik
  • 130 ml water
  • 100 gram couscous
  • 300 gram andijvie, grofgesneden

 

Bereiding:

Verhit de olie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bestrooi de kip met zout en zwarte peper. Bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Schep regelmatig even door en schep dan op een bord. Zet het vuur laag en bak de ui, knoflook en oregano in dezelfde pan, al roerend 4 minuten tot de ui begint te kleuren. Voeg de tomaten toe, maak ze kleiner met de achterkant van een lepel en laat het geheel 8 minuten zachtjes koken totdat het is ingedikt. Breng intussen het water aan de kook in een pan met een mespuntje zout. Roer de couscous erdoor, doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur. Laat 5 minuten staan en roer los met een vork. Dek af en houd warm. Voeg de kip toe aan de groenten-mix, laat de kip nog 2 minuten garen met de deksel op de pan. Voeg zoveel andijvie toe als er in de pan past. Laat al roerend slinken en voeg eventueel rest toe. Laat de andijvie in 4 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipstoofschotel met de couscous.

 

🇬🇧

MEDITERRANEAN CHICKEN STEW WITH COUSCOUS

 

2 persons / 400 kcal per portion

 

Ingredients:

  • ½ tablespoon olive oil
  • 225 grams chicken tenderloin or chicken thighs, in pieces of 2.5 cm
  • (sea) ​​salt
  • freshly ground black pepper
  • ½ onion, in thin rings
  • 2 cloves of garlic, thinly sliced
  • ½ teaspoon dried oregano
  • 400 grams whole peeled tomatoes in a can
  • 130 ml water
  • 100 grams couscous
  • 300 grams endive, roughly sliced

 

Preparation:

Heat the oil in a frying pan over medium to high heat. Season the chicken with salt and black pepper. Bake the chicken in brown for 5 minutes. Stir regularly and then scoop on a plate. Reduce the heat to low and fry the onion, garlic and oregano in the same pan, stirring for 4 minutes until the onion starts to color. Add the tomatoes, make them smaller with the back of a spoon and let it simmer for 8 minutes until it has thickened. Meanwhile, bring the water to the boil in a pan with a pinch of salt. Stir in the couscous, put the lid on the pan and remove the pan from the heat. Let stand for 5 minutes and stir with a fork. Cover and keep warm. Add the chicken to the vegetable mix, let the chicken cook for another 2 minutes with the lid on the pan. Add as much endive as can fit in the pan. Allow to stir while stirring and add any rest. Let the endive cook in 4 minutes. Season with salt and pepper. Serve the chicken stew with the couscous.

 

Bron: ‘Frisse start’ van Martha Stewart

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb