

Is het vandaag wel maandag!! Ik heb namelijk wel een heel lekker en feestelijk gerecht op tafel gezet.
Bij Albert Heijn zag ik vorige week dit gerecht op een kaartje in een rek hangen, mijn oog viel er op en wist dit gerecht moet ik gaan maken.
Bij dit gerecht heb ik een kerriesaus gemaakt welke niet kant-en-klaar uit een pakje komt, nee dit sausje is geheel zelf samengesteld. Niets is lekkerder dan dat. Dit sausje ga ik vaker gebruiken.
🍽
Is it Monday today !! I have put a very tasty and festive dish on the table.
At Albert Heijn (Dutch convenience store) last week I saw this dish hanging on a card in a rack, my eye fell on it and I knew I had to make this dish.
With this dish I made a curry sauce which does not come from a package ready-made, no this sauce is entirely made by myself. Nothing is better than that. I will use this sauce more often.
🇳🇱
KIP KERRIE MET RIJST EN SHANGHAI-PAKSOI
2 personen / 578 kcal per portie
Ingrediënten:
- 140 gram zilvervliesrijst
- 2 middelgrote uien
- 1 eetlepel olie
- 225 gram kiphaasjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 ml kokosmelk
- ½ kippenbouillontablet
- 100 ml water
- 2 struiken Shanghai paksoi (of 1 struik paksoi)
- ½ eetlepel wit sesamzaad
- 1 teen knoflook
- rode peper(pasta)
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 minuten in een koekenpan zonder olie of boter, laat afkoelen op een keukenpapiertje. Verhit een ½ eetlepel olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui en eventueel wat rode peper(pasta) toe en bak 2 minuten. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 minuten garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een ½ eetlepel olie in een wok. Fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.
🇬🇧
CHICKEN CURRY WITH RICE AND SHANGHAI PAK CHOI
2 persons / 578 kcal per portion
Ingredients:
- 140 grams brown rice
- 2 medium sized onions
- 1 tablespoon oil
- 225 grams chicken tenderloin
- 1 tablespoon flour
- 1 teaspoon curry powder
- 100 ml coconut milk
- ½ chicken broth tablet
- 100 ml of water
- 2 shrubs Shanghai pak choi (or 1 shrub pak choi)
- ½ tablespoon white sesame seeds
- 1 clove of garlic
- red pepper (pasta)
- pepper and salt
Preparation:
Cut the onions into half rings. Finely chop the garlic. Cut the pak choi into 2 cm strips. Toast the sesame seed for 2 minutes in a frying pan without oil or butter, let cool on a paper towel. Heat a ½ tablespoon of oil in a frying pan and fry the chicken tenderloins over a high heat until brown. Reduce the heat to low, add the onion and for more spicy taste some red pepper (pasta) and fry for 2 minutes. Add the flour, curry powder and any salt. Stir well and cook over low heat for 3 minutes. Stir in coconut milk, bouillon tablet and water and bring to the boil. Reduce the heat to low and simmer for 10 minutes without the lid. Meanwhile, cook the rice according to the instructions on the package. Heat a ½ tablespoon of oil in a wok. Fry the garlic for 1 minute. Add the pak choi and stir-fry for 2 minutes. Season with salt and pepper if necessary. Serve the rice with the chicken curry and the pak choi. Sprinkle the dish with the sesame seeds.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties