

Het is zonde om groenten weg te gooien. Bij de bereiding van babi ketjap bleef er nog een halve Chinese kool, halve rode peper en wat gember over. Deze ingrediënten konden goed gebruikt worden bij deze soep. Bij het gerecht van @allerhande heb ik een paar kleine aanpassingen gedaan, zoals toevoeging van stokbrood, om er een echte maaltijd van te maken.
Het is een heerlijk soepje geworden, je proeft heel goed de rooksmaak van de kipfiletreepjes. De toevoeging van de rode peper maakt het pittiger. Wat kan je met veel restjes toch iets heel lekkers maken.
🍽
It is a waste to throw away vegetables. During the preparation of babi ketjap a half Chinese cabbage, a half red pepper and some ginger leftover. These ingredients could be used well with this soup. I made a few small changes to the @allerhande dish (Dutch food magazine), such as adding a baguette, to make it a real meal.
It has become a delicious soup, you can taste the smoke flavor of the chicken fillet strips very well. The addition of the red pepper makes it spicier. What can you make something delicious with a lot of leftovers.
🇳🇱
CHINESE KOOLSOEP MET KIP EN STOKBROOD
2 personen / 568 kcal per portie
Ingrediënten:
- 62 gram Chinese eiermie
- 1 rode ui
- 225 gram Chinese kool
- 1 eetlepel olie
- 1 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 1½ kippenbouillontablet
- ¾ liter kraanwater
- 1½ bosui
- 100 gram gerookte kipfiletreepjes
- ½ eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gebakken uitjes
- 1 stokbrood (met kruidenboter)
Bereiding:
Bereid de mie en stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in repen. Snijd de knoflook fijn. Snijd het de rode peper zonder zaadlijsten in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en rode peper 1 minuut. Schil de gember en rasp boven de wok. Voeg de kool en knoflook toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Verdeel de mie over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel dit met de kip over de kommen. Breng de soep op smaak met de sojasaus en schep in de kommen. Bestrooi voor een krokant accent de soep met wat gebakken uitjes.
🇬🇧
CHINESE CABBAGE SOUP WITH CHICKEN AND BAGUETTE
2 persons / 568 kcal per portion
Ingredients:
- 62 grams Chinese egg noodles
- 1 red onion
- 225 grams Chinese cabbage
- 1 tablespoon oil
- 1 cm fresh ginger
- 1 clove of garlic
- ½ red pepper
- 1½ chicken broth tablet
- ¾ liters tap water
- 1½ spring onion
- 100 grams smoked chicken fillet strips
- ½ tablespoon soy sauce
- 1 tablespoon fried onions
- 1 baguette (with herb butter)
Preparation:
Prepare the noodles and the baguette according to the instructions on the package. Cut the onions into half rings. Cut the cabbage into strips. Finely chop the garlic. Cut the red pepper without seeds into thin strips. Heat the oil in a wok and fry the onion and red pepper for 1 minute. Peel the ginger and grate over the wok. Add the cabbage and garlic and fry for 2 minutes while adding. Add the bouillon tablets and the water and bring to the boil. Let it cook for 1 minute. Divide the noodles over the bowls. Cut the spring onions into rings and divide this with the chicken between the bowls. Season the soup with the soy sauce and spoon into the bowls. For a crispy accent, sprinkle the soup with some fried onions.
Bron: AH Allerhande en max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties