ROMIGE BOERENKOOL MET KIPBRAADWORST / CREAMY KALE WITH CHICKEN SAUSAGES

Het leuke aan dit gerecht is dat het net een boerenkoolstamppot is maar dan toch even anders. Als basis een recept uit de Allerhande (2005) gebruikt, maar deze tijdens het koken een beetje aangepast. Een makkelijk gerecht en op de koop toe nog heerlijk ook.

🍽

It is just like a kale stew, but slightly different. A recipe from Allerhande (2005, Dutch food magazine) was used as the basis, but this was slightly adjusted during cooking. An easy dish and also delicious.

 

🇳🇱

ROMIGE BOERENKOOL MET KIPBRAADWORST

 

2 personen / 562 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 2 kipbraadworsten
  • 50 gram prei (in dunne ringen)
  • 150 gram boerenkool
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 75 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
  • versgemalen zwarte peper

 

Bereiden:

Kook de aardappelschijfjes voor door de verpakking 2 minuten in de magnetron (900 watt) te plaatsen. Smelt de helft van de boter in de koekenpan braad de braadworsten rondom aan. Worsten in 12 minuten op matig vuur gaarbakken, af en toe keren. In braadpan rest van boter smelten en prei, boerenkool en aardappelschijfjes erdoor scheppen. 150 ml water en zout naar smaak toevoegen en boerenkool in 15 minuten afgedekt zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen. Verse roomkaas door boerenkool-mix scheppen en kaas al roerend laten smelten. Laat de boerenkool-mix nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng verder op smaak met verse gemalen peper.

 

🇬🇧

CREAMY KALE WITH CHICKEN SAUSAGES

 

2 persons / 562 kcal per portion

 

Ingredient:

  • 25 g butter
  • 150 grams chicken sausages
  • 50 grams leek (in thin rings)
  • 150 grams kale
  • 400 grams potato slices
  • 75 g fresh cream cheese with garlic and herbs
  • freshly ground black pepper

 

Prepare:

Pre-cook the potato slices by placing the package in the microwave (900 watts) for 2 minutes. Melt half of the butter in the frying pan and fry the sausages on all sides. Bake sausages over medium heat for 12 minutes, turning occasionally. Melt the remaining butter in a frying pan and add the leek, kale and potato slices. Add 150 ml of water and salt to taste and smother the kale until tender, covered, for 15 minutes, stirring occasionally. Scoop fresh cream cheese into a kale-mix and let the cheese melt while stirring. Let the kale mix simmer for another 3 minutes. Season with freshly ground pepper.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.