SPAGHETTI MET KIPBRAADWORSTSAUS / SPAGHETTI WITH CHICKEN SAUSAGE SAUCE

Ik had zin om spaghetti te eten. Na wat rond googelen kwam ik diverse spaghetti gerechten tegen op www.allesoveritaliaanseten.nl. Ik heb een gerecht hiervan gebruikt en wat aangepast om aan mijn maximale 600 kcal te voldoen.

Ik kan zeggen hij was lekker pittig, misschien ook ietsjes extra pittig door gebruik van rode peper pasta. Maar met gebruik van een ½ rode peper krijg je ook dit effect wel.

🍽

I wanted to eat spaghetti this evening . After googling I came across various spaghetti dishes on www.allesoveritaliaanseten.nl. I used a dish of this and adjusted it to meet my maximum of 600 kcal.

I can say he was nice and spicy, maybe also a little extra spicy by using red pepper pasta. But with the use of ½ red pepper you also get this effect.

 

🇳🇱

SPAGHETTI MET KIPBRAADWORSTSAUS

 

2 personen / 555 kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 140 gram spaghetti
  • 2 verse kipbraadworsten
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 5 gram boter
  • 400 gram gepelde tomaten
  • vers gemalen peper en zout
  • 10 gram verse peterselie
  • 20 gram Parmigiano Reggiano schaafsel

 

Bereiding:

Snijd het velletje van de verse worsten open en haal het vlees van de worsten eruit. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Snij de rode peper in halve ringen. Hak de verse peterselie zo fijn mogelijk. Smelt de boter en olijfolie samen in de koekenpan. Verwarm de boter en de olijfolie en bak de worst hard aan zodat de worst aan de buitenkant lekker knapperig wordt. Vervolgens doe je ook de sjalot, knoflook, rode peper en oregano in de pan. Laat de ingrediënten ongeveer 2-3 minuten mee bakken met de worst. Voeg de gepelde tomaten bij het vlees-mix. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vuur op zacht en laat de inhoud van de pan zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti 'al dente' volgens omschrijving op de verpakking. Doe de spaghetti terug in de pan en roer hier gelijk de tomatensaus met worst door heen. Doe ook de 4/5 verse peterselie in de pan en roer deze ook door de spaghetti met worst. Dien de spaghetti op en garneer met de overgebleven peterselie en de Parmigiano Reggiano.

 

🇬🇧

SPAGHETTI WITH CHICKEN SAUSAGE SAUCE

 

2 persons / 555 kcal per portion

 

Ingredients

  • 140 grams spaghetti
  • 2 fresh chicken sausages
  • 1 clove of garlic
  • 1 shallot
  • ½ red pepper
  • 1 tablespoon oregano
  • 1 tablespoon olive oil
  • 5 grams of butter
  • 400 grams peeled tomatoes
  • freshly ground pepper and salt
  • 10 grams fresh parsley
  • 20 grams Parmigiano Reggiano flakes

 

Preparation:

Cut open the skin of the fresh sausages and remove the meat from the sausages. Finely chop the shallot and garlic. Cut the red pepper in half rings. Finely chop the fresh parsley. Melt the butter and olive oil in the frying pan. Heat the butter and the olive oil and fry the sausage hard so that the sausage becomes crispy on the outside. Then you also put the shallot, garlic, red pepper and oregano in the pan. Let the ingredients bake for about 2-3 minutes with the sausage. Add the peeled tomatoes to the meat mix. Season with salt and pepper. Reduce the heat to low and let the contents of the pan simmer gently. Meanwhile, cook the spaghetti 'al dente' according to the description on the package. Return the spaghetti to the pan and immediately stir in the tomato sauce with sausage. Also put the 4/5 fresh parsley in the pan and stir it into the spaghetti with sausage. Serve the spaghetti and garnish with the remaining parsley and the Parmigiano Reggiano.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.