NAPOLITAANSE PASTA / NEAPOLITAN PASTA

Wat een heerlijk vegetarisch gerecht was dit. Er komen 3 smaken naar boven: zoet, zuur en zout. Maar al deze smaken komen zo goed te samen.

In de zomer is dit ook wel lekker als een koud gerecht.

🍽

What a delicious vegetarian dish this was. Three flavors emerge: sweet, sour and salty. But all these flavors come together so well.

In the summer this is also nice as a cold dish.

🇳🇱

NAPOLITAANSE PASTA

 

2 personen / 496 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram fusilli
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 50 gram rozijnen
  • 1 augurk
  • 180 gram pomodorini cherry tomatoes
  • 30 gram zwarte olijven
  • 10 gram verse platte peterselie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper de ui. Snijd de augurk in kleine blokjes. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg de rozijnen en augurk toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 minuten op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 496 kcal

Eiwit: 13,2 gram

Koolhydraten: 75,1 gram

-   waarvan suikers: 23,6 gram

Vet: 14,7 gram

Vezels: 5,6 gram

Zout: 1,4 gram

NAPOLITAANSE PASTA
PDF – 1,7 MB 63 downloads

🇬🇧

NEAPOLITAN PASTA

 

2 persons / 496 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of fusil
  • 20 grams of almond shavings
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 1 medium onion
  • 50 grams of raisins
  • 1 pickle
  • 180 grams of pomodorini cherry tomatoes
  • 30 grams of black olives
  • 10 grams of fresh flat parsley
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the pasta according to package directions. Meanwhile, heat a frying pan without oil or butter and roast the almond slivers until golden brown. Let cool on a plate. Chop the onion. Cut the pickle in small cubes Heat the oil in the frying pan and fry the onion over high heat for 2 minutes. Add the raisins and pickle and fry for 1 minute. Add the tomatoes and flatten them with the back of a spoon. Let the sauce cook for 8 minutes on medium heat with the lid on the pan. Add the olives at the last minute and season with salt and pepper. Meanwhile, finely chop the parsley. Mix half of the parsley with the sauce through the pasta and garnish with the slivered almonds and the rest of the parsley.

 

Nutritional value per person:

Energy: 496 kcal

Protein: 13.2 grams

Carbohydrates: 75.1 grams

-   including sugars: 23.6 grams

Fat: 14.7 grams

Fiber: 5.6 grams

Salt: 1.4 grams

NAPOLITAANSE PASTA
PDF – 1,7 MB 62 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kcal @mutti_nl #muttipomodoro #vegetarisch #vegetarian

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2015 nr. 03

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.