PADDENSTOELENLASAGNE / MUSHROOMLASAGNA

Ik probeer minimaal 1 maal per week vegetarisch te koken. Deze week is het een paddenstoelenlasagne geworden. Bij een ovengerecht is het leuk om éénpersoons ovenschaaltjes te gebruiken. Lasagne uit een grote schaal scheppen vind ik zelf altijd wat lastig, het eindresultaat valt vaak uit elkaar.

Wat een heerlijk gerecht heb ik weer neergezet. Ik mis totaal geen vlees of andere ingrediënten. Ik zou zeggen probeer ook eens uit.

🍽

I try to cook vegetarian food at least once a week. This week it has become a mushroom lasagna. It is nice to use one-person oven dishes for an oven dish. I always find it a bit difficult to create lasagna from a large bowl, the result often falls apart.

What a delicious dish I put down again. I don't miss any meat or other ingredients at all. I'd say give it a try and prepare this dish.

 

🇳🇱

PADDENSTOELENLASAGNE

 

2 personen / 569 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1½ teen knoflook
  • 125 gram champignons
  • 175 gram paddenstoelen voor risotto (de kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet)
  • 2 eetlepels traditionele olijfolie
  • 390 gram basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
  • 8 vellen verse lasagnebladen
  • 62,5 gram crème fraîche light
  • 25 gram geraspte jong belegen kaas
  • peper

 

Bereiding: (gebaseerd op gebruik van 2 éénpersoons ovenschaaltjes)

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Vet de ovenschaaltjes in met de helft van de olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 minuten. Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper. Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaaltjes. Leg er per schaaltje 1 lasagneblad op. Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 1 lasagneblad. Herhaal dit 2 maal. Eindig met een lasagneblad en saus. Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper. Bak in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 569 kcal

Eiwit: 19,6 gram

Koolhydraten: 62,0 gram

-   waarvan suikers: 14,0 gram

Vet: 24,8 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout:1,9 gram

🇬🇧

MUSHROOM LASAGNA

 

2 persons / 569 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1½ cloves of garlic
  • 125 grams of mushrooms
  • 175 grams toadstools for risotto (you do not use the herbs from the mushroom mix)
  • 2 tablespoons of traditional olive oil
  • 390 grams base for pasta sauce Italian herbs
  • 8 sheets of fresh lasagna sheets
  • 62.5 grams light crème fraiche
  • 25 grams of grated young cheese
  • pepper

 

Preparation: (based on using 2 single oven dishes)

Preheat the oven to 180ºC. Finely chop the garlic. Clean the mushrooms and toadstools with kitchen paper and cut into slices. Grease the baking dishes with half of the oil. Heat the rest of the oil in a frying pan. Fry the mushrooms and toadstools for 4 minutes. Add ⅔ of the garlic to the pan and fry for 1 minute. Season with pepper. Pour a thin layer of pasta sauce into the greased baking dishes. Place 1 lasagna sheet on each dish. Divide some mushrooms and a few spoonsful of sauce over it. Cover with 1 lasagna sheet. Repeat this 2 times. Finish with a lasagna sheet and sauce. Mix the crème fraiche with the cheese and the rest of the garlic. Spoon over the lasagna and spread out. Sprinkle with pepper. Bake in the oven for about 30 minutes until golden brown and done.

 

Nutritional value per person:

Energy: 569 kcal

Protein: 19.6 grams

Carbohydrates: 62.0 grams

-   including sugars: 14.0 grams

Fat: 24.8 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 1.9 grams

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kcal #vegetarisch #vegetarian #lasagne

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2013 nr. 01

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb