ENDIVE COUSCOUS WITH SCRAMBLE EGG / ANDIJVIECOUSCOUS MET ROEREI

Today a vegetarian dish where the west meets the east. Endive and couscous are combined in this dish. The amount is more than enough for 2 big eaters.

🍽

Vandaag een vegetarisch gerecht waar het westen het oosten samenvoegt. Andijvie en couscous wordt gecombineerd in dit gerecht. De hoeveelheid is meer als genoeg voor 2 grote eters.

🇬🇧

ENDIVE COUSCOUS WITH SCRAMBLE EGG

 

2 persons / 527 kcal per person

 

Ingredients:

  • 100 grams of whole meal couscous
  • 400 grams endive sliced
  • 4 eggs
  • 200 grams of cherry tomatoes
  • 50 grams of raisins
  • 1 red onion
  • 2 cloves of garlic
  • 2 teaspoons turmeric
  • 1 tablespoon of olive oil
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the red onion into half rings and finely chop the garlic. Cut the cherry tomatoes into quarters. Soak the raisins in cold water. Heat a frying pan with the oil and fry the onion and garlic on medium heat for 3-4 minutes. Meanwhile, prepare the couscous according to the instructions on the package, add half the turmeric to the boiling water and leave to swell with a lid for 5 minutes. Beat the eggs with salt and pepper and add to the onion and garlic. Let the egg set a little and then stir it. Meanwhile, boil the endive in a layer of water with the other half of the turmeric and some salt for 4 minutes and drain the endive. Stir the couscous loose. Add the couscous, cherry tomatoes, endive and raisins to the egg mixture. Stir everything together and add pepper, salt or some more turmeric to taste.

 

Nutritional value per person:

Energy: 527 kcal

Protein: 23.5 grams

Carbohydrates: 63.9 grams

-   including sugars: 25.1 grams

Fat: 17.1 grams

Fiber: 11.3 grams

Salt: 1.5 grams

ENDIVE COUSCOUS WITH SCRAMBLE EGG
PDF – 1,8 MB 37 downloads

🇳🇱

ANDIJVIECOUSCOUS MET ROEREI

 

2 personen / 527 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 100 gram volkoren couscous
  • 400 gram andijvie gesneden
  • 4 eieren
  • 200 gram cherrytomaten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Wel de rozijnen in koud water. Verhit een koekenpan met de olie en bak op middelmatig vuur de ui en knoflook voor 3-4 minuten. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de helft van de kurkuma toe aan het kokende water en laat met een deksel 5 minuten wellen. Klop de eieren los met peper en zout en doe dit bij de ui en knoflook. Laat het ei een beetje stollen en roer het vervolgens stuk. Kook ondertussen voor 4 minuten de andijvie in een laagje water met de overige helft van de kurkuma en wat zout en giet de andijvie af. Roer de couscous los. Voeg de couscous, cherrytomaatjes, andijvie en de rozijnen toe aan het eimengsel. Roer alles door elkaar en voeg peper, zout of nog wat kurkuma naar smaak toe.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 527 kcal

Eiwit: 23,5 gram

Koolhydraten: 63,9 gram

-   waarvan suikers: 25,1 gram

Vet: 17,1 gram

Vezels: 11,3 gram

Zout: 1,5 gram

ANDIJVIECOUSCOUS MET ROEREI
PDF – 1,8 MB 36 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @jumbo #hallojumbo @verstegennl #verstegen @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur #vegetarisch #vegetarian

 

Gebaseerd op recept van Jumbo recepten www.jumbo.com/recepten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.