INDIAN SPINACH CURRY WITH FETA / INDIASE SPINAZIECURRY MET FETA

Today a vegetarian dish made by Hugo Kennis at from ‘Eigen huis en tuin – lekker leven’ Own house and garden - good life (Dutch TV program) (@rtlwonen). I have adjusted the recipe a bit so that it falls into my maximum of 600 kcal.

It is a dish with a lot of vegetables, you get more than 200 grams per person. It does have a specific taste, probably due to the garam masala in the curry and the lime on the vegetables.

🍽

Vandaag een vegetarisch gerecht welke is gemaakt door Hugo Kennis bij Eigen huis en tuin – lekker leven (@rtlwonen). Ik heb het recept wat aangepast zodat hij in mijn maximale kcal valt.

Het is een gerecht met veel groenten, je krijgt meer dan 200 gram binnen per persoon. Het heeft wel een specifieke smaak, waarschijnlijk komend door de garam masala in de curry en de limoen over de groeten.

🇬🇧

INDIAN SPINACH CURRY WITH FETA

 

2 persons / 588 kcal per person

 

Ingredients:

  • 120 grams basmati rice
  • 1 red onion
  • 2 cloves of garlic
  • 3 cm ginger
  • 1 tablespoon garam masala
  • 2 tomatoes
  • 200 grams of spinach à la crème
  • 200 grams green beans
  • 1 red bell pepper
  • ½ lime
  • 125 grams of feta
  • 1 tablespoon of olive oil
  • pepper and salt
  • fried onions

 

Preparation:

Cook the rice as described on the package. Bring water to the boil in another pan and pre-boil the green beans (ends removed) for 4 minutes and drain. Peel and chop the onion and garlic. Peel the ginger and chop finely. Cut the tomatoes into large pieces and puree them with a hand blender. Cut the bell pepper into thin strips (about as thick as the green beans). Heat ½ tablespoon of oil in a pan and fry the onion and ginger for 2 minutes on medium temperature. Add the garlic and cook for 1 minute more. Then add the garam masala and fry for another 1 minute. Add the pureed tomatoes along with the spinach to the pan of herbs and wait until all the spinach has melted. Then let it simmer gently while you prepare the beans and peppers. Heat ½ tablespoon of oil in a wok or frying pan over high heat and add the green beans and fry for 5 minutes. Add the bell pepper and cook for another 2 to 3 minutes. Season to taste with a little salt and/or pepper. Turn off the heat, grate the lime over the vegetables and squeeze the juice over it. Cut the feta into cubes and stir through the spinach curry. Simmer gently for one minute, until the feta is warm. Scoop up the rice and divide the spinach curry over it. Place the vegetables next to the rice and sprinkle - to taste - fried onions over the vegetables.

 

Nutritional value per person:

Energy: 588 kcal

Protein: 21.8 grams

Carbohydrates: 63.8 grams

-   including sugars: 10.6 grams

Fat: 24.8 grams

Fiber: 10.5 grams

Salt: 3.2 grams

INDIAN SPINACH CURRY WITH FETA
PDF – 6,8 MB 33 downloads

🇳🇱

INDIASE SPINAZIECURRY MET FETA

 

2 personen / 588 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 120 gram basmatirijst
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 tomaten
  • 200 gram spinazie à la crème 
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • ½ limoen
  • 125 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • gefrituurde uitjes

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. Breng in een andere pan water aan de kook en kook hier de sperziebonen (kontjes verwijderd) 4 minuten voor en laat dit uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en hak deze fijn. Snijd de tomaten in grote stukken en pureer ze met de staafmixer. Snijd de paprika in dunne repen (ongeveer zo dik als de sperziebonen). Verhit een ½ eetlepel olie in een pan en fruit daarin de ui en gember 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg daarna ook de garam masala toe en bak nog 1 minuut. Voeg de gepureerde tomaten samen met de spinazie toe aan de pan met kruiden en wacht tot alle spinazie is gesmolten. Laat daarna zachtjes pruttelen terwijl je de boontjes en paprika bereidt. Verhit een ½ eetlepel olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de sperziebonen toe en bak deze voor 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 2 tot 3 minuten. Breng eventueel op smaak met een beetje peper en/of zout. Zet het vuur uit, rasp de limoen boven de groente en knijp het sap erboven uit.  Snijd de feta in blokjes en roer door de spinaziecurry. Laat het geheel één minuut zachtjes pruttelen, tot de feta warm is. Schep de rijst op en verdeel de spinaziecurry er overheen. Leg de groente naast de rijst en strooi – naar smaak – gebakken uitjes over de groente.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 588 kcal

Eiwit: 21,8 gram

Koolhydraten: 63,8 gram

-   waarvan suikers: 10,6 gram

Vet: 24,8 gram

Vezels: 10,5 gram

Zout: 3,2 gram

#vegetarisch #vegetarian #hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @lassie_official @iglonederland @verstegennl #verstegen @pelgrim_keukenapparatuur #pelgrimkeukenapparatuur @rtlwonen @hugokennis #dinner

 

Gebaseerd op recept van Hugo Kennis - Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb