POTATO OMELETTE WITH TOMATOES / AARDAPPELOMELET MET TOMATEN

I'm a bit behind on my dishes. I made this vegetarian dish last week. With few ingredients you can prepare a delicious potato omelette.

🍽

Ik loop wat achter met mijn gerechten. Zo heb ik vorige week dit vegetarisch gerecht gemaakt. Met weinig gerechten staat er een heerlijke aardappelomelet op tafel.  

🇬🇧

POTATO OMELETTE WITH TOMATOES

 

2 persons / 535 kcal per person

 

Ingredients:

  • 450 grams waxy potatoes
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 1 leek
  • 3 eggs
  • 100 grams of ricotta
  • 125 grams of cherry tomatoes
  • ½ head of lettuce
  • pepper and salt

 

Preparation:

Peel the potatoes and cut them into 1 cm cubes. Boil them in salted water for 5 minutes. Heat 2 tbsp oil in a frying pan and fry the leek for 5 minutes. Add the potatoes and fry for 2 minutes. Beat the eggs with the ricotta and salt and pepper. Pour into the pan. Place the tomatoes on top, cut side up. Reduce the heat to low and bake the potato omelette with a lid on the pan for 15-20 minutes until the top has set. Meanwhile, sprinkle the lettuce leaves with the rest of the oil and salt and pepper. Cut the potato omelette into points and divide over 2 plates. Serve with the lettuce.

 

Nutritional value per person:

Energy: 535 kcal

Protein: 20.2 grams

Carbohydrates: 51.5 grams

-   including sugars: 11.0 grams

Fat: 25.6 grams

Fiber: 8.5 grams

Salt: 1.5 grams

POTATO OMELETTE WITH TOMATOES
PDF – 8,1 MB 36 downloads

🇳🇱

AARDAPPELOMELET MET TOMATEN

 

2 personen / 535 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei
  • 3 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 125 gram cherrytomaten
  • ½ kropsla
  • peper en zout

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 min. in water met zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de prei 5 min. Voeg de aardappelen toe en bak 2 min. mee. Klop de eieren los met de ricotta en peper en zout. Schenk in de pan. Leg de tomaten erop met de snijkant naar boven. Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 min. tot de bovenkant is gestold. Besprenkel ondertussen de slablaadjes met de rest van de olie en peper en zout. Snijd de aardappelomelet in punten en verdeel over 2 borden. Serveer met de sla.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie:

535 kcal

Eiwit:

20,2 gram

Koolhydraten:

51,5 gram

-   waarvan suikers:

11,0 gram

Vet:

25,6 gram

Vezels:

8,5 gram

Zout:

1,5 gram

AARDAPPELOMELET MET TOMATEN
PDF – 8,1 MB 32 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @galbani_nederland #galbani #goodfood #vegetarisch #vegatarian

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2012 nr 01

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb