

This time a vegetarian oven dish. The title is missing several ingredients, but the mushrooms give the most effect in this dish. The mushrooms replace the meat, and you don't miss it here either.
🍽
Dit keer een vegetarisch ovengerecht. De titel mist meerdere ingrediënten, maar de champignons geven het meeste effect in dit gerecht. De champignons vervangen het vlees, en je mist het hier ook niet.
🇬🇧
OVEN DISH OF POTATO AND MUSHROOMS
2 persons / 409 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of (slightly) floury potatoes
- 250 grams pre-cut leek
- 200 grams of chestnut mushrooms
- 100 grams of onion
- 1 garlic clove
- 1 tablespoon of olive oil
- 1 teaspoon garam masala
- 30 grams oven gratin grated cheese
- pepper and salt
Preparation:
If the potatoes are not yet peeled, peel the potatoes, and cut them into equal pieces. Boil the potatoes for 12 - 20 minutes depending on type of potatoes. Drain the potatoes and collect 100 ml cooking liquid (per 2 persons). Mash finely with the potato masher. Mix in the cooking liquid and season with salt and pepper. Meanwhile, slice the mushrooms. Cut the onion into half rings and finely chop the garlic. Preheat the oven to 200 °C. Heat the oil in a frying pan over a high heat and fry the mushrooms for 3 minutes. Add the onion and leek and cook over medium heat for 4 minutes. Turn the heat down to low, add the garlic and garam masala and fry for another 2 minutes. Divide the vegetables over the oven dish / oven dishes and divide the mashed potatoes over it. Sprinkle with the cheese and bake in the oven for about 40 minutes until golden yellow, the last 10 minutes with the upper grill on.
Nutritional value per person:
Energy: 409 kcal
Protein: 14.1 grams
Carbohydrates: 59.0 grams
- including sugars: 9.8 grams
Fat: 10.8 grams
Fiber: 9.1 grams
Salt: 0.8 grams
🇳🇱
OVENSCHOTEL VAN AARDAPPEL EN CHAMPIGNONS
2 personen / 409 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram (iets) kruimige aardappelen
- 250 gram voorgesneden prei
- 200 gram kastanjechampignons
- 100 gram ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel garam masala
- 30 gram ovengratin geraspte kaas
- peper en zout
Bereiding:
Als de aardappelen nog niet geschild zijn schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in 12 - 20 minuten. Giet de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht (per 2 personen) op . Stamp fijn met de pureestamper. Meng het kookvocht erdoor en breng op smaak met peper en het zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak champignons voor 3 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak voor 4 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de knoflook en garam masala toe en bak deze nog 2 minuten mee. Verdeel de groente over de ovenschaal/ovenschalen en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 40 minuten in de oven goudgeel, de laatste 10 minuten met de boven grill aan.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 409 kcal
Eiwit: 14,1 gram
Koolhydraten: 59,0 gram
- waarvan suikers: 9,8 gram
Vet: 10,8 gram
Vezels: 9,1 gram
Zout: 0,8 gram
#hoofdgerecht #maincourse #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn #goodfood @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @verstegennl #verstegen #verstegenfriends #vegetarisch #vegetarian #ovenschotel #ovendish
Gebaseerd op recept van AH Allerhande 01 - 2023
Reactie plaatsen
Reacties