PASTA WITH EGGPLANT AND RICOTTA / PASTA MET AUBERGINE EN RICOTTA

While working out new recipes I found this dish on my mobile. Not further elaborated. Here's the recipe with an eggplant from our own greenhouse.

🍽

Tijdens het uitwerken van nieuwe recepten vond ik dit gerecht nog op mijn mobiel. Niet verder uitgewerkt. Bij deze het recept met een aubergine uit eigen kas.

 

🇬🇧

PASTA WITH EGGPLANT AND RICOTTA

 

2 persons / 474 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 eggplant
  • ¼ teaspoon of salt
  • 1 tablespoon of Italian herbs
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 200 grams canned tomato cubes
  • 120 grams of penne
  • 100 grams of ricotta
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the eggplant widthwise into 1 cm slices. Sprinkle the slices with the salt and let stand for 15 minutes. Pat dry with kitchen paper. Heat ¾ oil in a frying pan and fry the eggplant for 5 minutes until golden brown. Turn halfway through. Add the tomato cubes together with the Italian herbs, stir and let it simmer for 10 minutes. Season with pepper and possibly salt. Cook the pasta according to the instructions on the package. Mix the ricotta with the rest of the oil and season with salt and pepper. Drain the pasta and stir through the eggplant sauce. Divide between 2 deep plates and divide the ricotta over them.

 

Nutritional value per person:

Energy: 474 kcal

Protein: 15.5 grams

Carbohydrates: 58.4 grams

-   including sugars: 14.2 grams

Fat: 18.1 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 1.2 grams

 

PASTA WITH EGGPLANT AND RICOTTA
PDF – 7,1 MB 27 downloads

🇳🇱

PASTA MET AUBERGINE EN RICOTTA

 

2 personen / 474 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram tomatenblokjes in blik
  • 120 gram penne
  • 100 gram ricotta
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm. Bestrooi de plakken met het zout en laat 15 minuten staan. Dep droog met keukenpapier. Verhit ¾ olie in een hapjespan en bak de aubergine in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege om. Voeg de tomatenblokjes samen met de Italiaanse kruiden toe, roer door en laat 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ricotta met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en roer door de auberginesaus. Verdeel over 2 diepe borden en verdeel de ricotta erover.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 474 kcal

Eiwit: 15,5 gram

Koolhydraten: 58,4 gram

-   waarvan suikers: 14,2 gram

Vet: 18,1 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout: 1,2 gram

 

PASTA MET AUBERGINE EN RICOTTA
PDF – 7,2 MB 27 downloads

#kanker #cancer #hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #recepten #recipes #homecooking #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @galbani_nl @galbani_be #galbani @verstegennl #verstegenfriends @grandItalianl #granditalia #groentenuiteigenkas #vegetarisch #vegatarian

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.