SPINAZIE-STAMPPOT / SPINACH STEW

Gister een eenvoudig vegetarisch gerecht gemaakt en wel de spinazie-stamppot. De kerrie en seroendeng toevoeging maakt deze stamppot uniek en lekker.

🍽

Yesterday I made a simple vegetarian dish, the spinach stew. The curry and serundeng addition makes this stew unique and delicious.

🇳🇱

SPINAZIE-STAMPPOT

 

2 personen / 468 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 500 gram vastkokende aardappelen (geschild)
  • 2 middelgroot eieren
  • 70 gram rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel seroendeng
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel en halveer. Snijd de uien in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree, indien nodig met wat kookvocht. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 468 kcal

Eiwit: 16,8 gram

Koolhydraten: 50,7 gram

-   waarvan suikers: 3,9 gram

Vet: 20,3 gram

Vezels: 8,5 gram

Zout: 1,1 gram

SPINAZIE STAMPPOT
PDF – 4,0 MB 64 downloads

🇬🇧
SPINACH STEW

 

2 persons / 468 kcal per person

 

Ingredients:

  • 500 grams waxy potatoes (peeled)
  • 2 medium eggs
  • 70 grams of red onions
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon curry powder
  • 300 grams of fresh spinach
  • 1 tablespoon of serundeng
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in salted water for 20 minutes. Boil the eggs for 8 minutes. Peel and halve. Cut the onions into half rings. Meanwhile, heat half of the oil in a frying pan and fry the onion and curry powder for 4 minutes. Add the spinach in parts and let it wilt while stirring. Pour off the excess liquid from the pan. Drain the potatoes and reserve a cup of cooking liquid. Mash the potatoes and the rest of the oil into a puree, if needed with some cooking liquid. Stir in the spinach and season with salt and pepper. Serve with the eggs. Sprinkle with the serundeng.

 

Nutritional value per person:

Energy: 468 kcal

Protein: 16.8 grams

Carbohydrates: 50.7 grams

-   including sugars: 3.9 grams

Fat: 20.3 grams

Fiber: 8.5 grams

Salt: 1.1 grams

SPINACH STEW
PDF – 4,0 MB 68 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @photoroom #photoroom #vegetarisch #vegetarian #kcal

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2012 nr. 01 - De nieuwe winterkeuken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.