CHAMPIGNONSTOOF MET LINZEN EN SMEUIGE AARDAPPELPUREE / MUSHROOMS WITH LENTILS AND SMOOTH POTATO PUREE

 

Ik vond het wel weer eens tijd om een gerecht na te koken van een mede foodblogger. Een aantal recepten van @smullenmetpa (Instagram) had ik al opgeslagen en dit gerecht sprak me zeer aan.

Wat een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht is dit toch. Je hebt wel even een behoorlijk aantal ingrediënten nodig, maar het is het waard om het te verwerken voor de stoof met smeuïge aardappelpuree. Voor het eerst linzen gebruikt in mijn gerecht. Ik ga het zekers vaker gebruiken.

Kijk gerust ook eens op de pagina van @smullenmetpa hij heeft ook genoeg recepten staan.

Het zou ook super zijn als je mij volgt hier op Instagram of Facebook

🍽

I thought it was time to re-cook a dish from a fellow food blogger. I had already saved a number of recipes from @smullenmetpa and this dish really appealed to me.

What a delicious vegetarian main course this is. You do need quite a few ingredients, but it's worth processing for the stew with creamy mashed potatoes. Used lentils in my dish for the first time. I will definitely be using it more often.

It would also be great if you follow me here on Instagram or Facebook.

🇳🇱

CHAMPIGNONSTOOF MET LINZEN EN SMEUIGE AARDAPPELPUREE

 

2 personen / 534 kcal per persoon

 

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram winterpeen
  • 35 gram tomatenpuree
  • 1½ eetlepel tarwebloem
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 200 ml heet water
  • 130 gram linzen (blik, uitlekgewicht)
  • 400 gram kruimige aardappel
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 gram geraspte kaas

 

Snijd de champignons in kwarten en de teen knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 minuten op middelhoog vuur mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 minuten stoven. Voeg de laatste 3 minuten de linzen toe, roer af en toe. Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15-20 minuten gaar (afhankelijk van soort aardappel). Verwarm ondertussen de melk. Giet af en stamp de aardappelen met de melk en de kaas tot een smeuïge puree.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 534 kcal

Eiwit: 20,3 gram

Koolhydraten: 63,1 gram

-   waarvan suikers: 12,2 gram

Vet: 17,8 gram

Vezels: 10,7 gram

Zout: 1,6 gram

CHAMPIGNONSTOOF MET LINZEN EN SMEUIGE AARDAPPELPUREE
PDF – 3,5 MB 63 downloads

🇬🇧

MUSHROOMS WITH LENTILS AND SMOOTH POTATO PUREE

 

2 persons / 534 kcal per person

 

  • 250 grams of chestnut mushrooms
  • 1 clove of garlic
  • 25 grams of unsalted butter
  • 200 grams of carrots
  • 35 grams of tomato puree
  • 1½ tablespoons wheat flour
  • ½ mushroom bouillon tablet
  • 200 ml hot water
  • 130 grams of lentils (tin, drained weight)
  • 400 grams of floury potato
  • 75 ml semi-skimmed milk
  • 100 grams of grated cheese

 

Cut the mushrooms into quarters and the garlic cloves fine. Heat the butter in a frying pan and fry the mushrooms with some salt for 5 minutes on high heat. Turn regularly. Meanwhile, peel the carrot and cut into pieces of about cm. Fry the garlic and carrot for 3 minutes. Stir in the tomato paste and add the flour, fry for 3 minutes over medium heat. Crumble the stock cube on top, add the water and bring to the boil. Let it simmer on low heat with the lid on the pan for 15 minutes. During the last 3 minutes, add the lentils, stirring occasionally. In the meantime, cook the potatoes for about 15-20 minutes (depending on the type of potato). Meanwhile, heat the milk. Drain and mash the potatoes with the milk and cheese to a smooth puree.

 

Nutritional value per person:

Energy:

534 kcal

Protein:

20.3 grams

Carbohydrates:

63.1 grams

-   including sugars:

12.2 grams

Fat:

17.8 grams

Fiber:

10.7 grams

Salt:

1.6 grams

MUSHROOMS WITH LENTILS AND SMOOTH POTATO PUREE
PDF – 3,5 MB 63 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @photoroom #photoroom #vegetarisch #vegetarian #kcal

 

Gebaseerd op Instagram post van @smullenmetpa en AH Allerhande 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb