OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN EN VEGA-GEHAKT / OVEN DISH WITH GREEN BEANS AND VEGA MEAT

We gaan weer in een flow hier met hoofdgerechten die voldoen aan de max600 kcal. Ik heb ook weer zin om recepten uit te zoeken.

Dit keer een vegetarisch ovengerecht, zelf heb ik 2 ovenschaaltjes gebruikt i.p.v. 1 schaal. Het eet wat makkelijker zo, en het ziet er leuk uit.

Ik moet wel zeggen dat je nu wel merkte dat het geen echt gehakt was, je mist net wat smaak van gebakken vlees. Maar de smaak van dit gerecht scoort zekers voldoende.

🍽

We are going back into a flow here with another main courses that meet the max600 kcal. I also have my fun back for looking for new recipes.

This time an vegetarian oven dish, I used 2 oven dishes instead of 1 dish. It's easier to eat that way, and it looks nice.

I must say that you now noticed that it was not real minced meat, you just miss some taste of fried meat. But the taste of this dish certainly scores enough.

🇳🇱

OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN EN VEGA-GEHAKT

 

2 personen / 582 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 kruimige aardappelen
  • 75 gram rode uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175 gram vega fijngehakt
  • 45 gram rode pesto
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 12 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen gaar en giet af en vang een kopje kookvocht op. Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Kook ook ondertussen de sperziebonen 6 minuten in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen en pesto door het gehakt. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het gehaktmengsel in een  ovenschaal en verdeel de puree erover. Bestrooi de kaas eroverheen. Bak ca. 20 minuten in het midden van oven.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 582 kcal

Eiwit: 31,1 gram

Koolhydraten: 48,1 gram

-   waarvan suikers: 6,0 gram

Vet: 27,8 gram

Vezels: 13,0 gram

Zout: 2,4 gram

OVEN DISH WITH GREEN BEANS AND VEGA MEAT
PDF – 3,3 MB 61 downloads

🇬🇧

OVEN DISH WITH GREEN BEANS AND VEGA MEAT

 

2 persons / 582 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 floury potatoes
  • 75 grams of red onions
  • 1 tablespoon olive oil
  • 175 grams of veggie minced meat
  • 45 grams of red pesto
  • 200 grams of broken green beans
  • 12 grams of unsalted butter
  • 50 grams of grated cheese
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes until tender and drain and reserve a cup of the cooking liquid. Preheat the oven to 180˚C. Meanwhile, cut the onions into half rings. Heat the oil in a frying pan and fry the onion over low heat for 5 minutes. Add the minced meat and cook for 5 minutes over medium heat. Meanwhile, cook the green beans in water with any salt for 6 minutes. Mix the green beans and pesto through the meat. Remove the pan from the heat. Mash the potatoes with some cooking liquid and the butter with a potato masher to a puree. Season with salt or pepper if desired. Divide the mince meat mixture in an oven dish and spread the puree over it. Sprinkle the cheese over it. Bake for about 20 minutes in the middle of the oven.

 

Nutritional value per person:

Energy: 582 kcal

Protein: 31.1 grams

Carbohydrates: 48.1 grams

-   including sugars: 6.0 grams

Fat: 27.8 grams

Fiber: 13.0 grams

Salt: 2.4 grams

OVEN DISH WITH GREEN BEANS AND VEGA MEAT
PDF – 3,3 MB 61 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @vivera_nl #vivera @photoroom #photoroom #vegetarisch #vegetarian

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2017 nr. 09 - Slim koken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.