'KAPSALON' MET VEGETARISCHE SHOARMA EN SALADE / 'KAPSALON' (HAIR SALON) WITH VEGETARIAN SHAWARMA AND SALAD

Ik probeer 1-2 keer per week vegetarisch te koken. Dit komt ook doordat de vleesvervangers steeds beter en afwisselender worden. Er is wel veel prijsverschil valt me op.

Vandaag een vegetarische shoarma geprobeerd in een klassieke ‘kapsalon’. De smaak kwam goed terug van de shoarma, misschien ook wel door de knoflooksaus.

🍽

I try to cook vegetarian 1-2 times a week. This is also because the meat substitutes are getting better and more varied. I notice that there is a lot of difference in price..

Tried a vegetarian shawarma today which one is a classic Dutch dish called ‘kapsalon’ (translation: hair salon. The owner of a hairdressing salon in Rotterdam, had a lunch dish put together at the shawarma shop, containing all his favorite ingredients.). The taste looks the same as a real shawarma dish,  maybe also because of the garlic sauce.

🇳🇱

'KAPSALON' MET VEGETARISCHE SHOARMA EN SALADE

 

2 personen / 553 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 175 gram vegan shoarma
  • 50 gram geraspte kaas voor pizza
  • ½ komkommer
  • 125 gram cherrytomaten
  • 50 gram fijngesneden ijsbergsla
  • 2 eetlepels knoflooksaus
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 minuten op middelhoog vuur en daarna nog 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vega-shoarma in 5 min. goudbruin. Schep de aardappelschijfjes in de ovenschaal en schep de shoarma erop. Verdeel de kaas erover en zet ca. 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Besprenkel met de knoflooksaus.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 553 kcal

Eiwit: 27,7 gram

Koolhydraten: 49,3 gram

-   waarvan suikers: 9,0 gram

Vet: 24,8 gram

Vezels: 10,0 gram

Zout: 3,0 gram

KAPSALON HAIR SALON WITH VEGETARIAN SHAWARMA AND SALAD
PDF – 3,7 MB 58 downloads

🇬🇧

'KAPSALON' (HAIR SALON) WITH VEGETARIAN SHAWARMA AND SALAD

 

2 persons / 553 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1½ tablespoon olive oil
  • 400 grams of potato slices
  • 175 grams of vegan shawarma
  • 50 grams of grated cheese for pizza
  • ½ cucumber
  • 125 grams of cherry tomatoes
  • 50 grams finely chopped iceberg lettuce
  • 2 tablespoons garlic sauce
  • salt and pepper

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 ˚C. Heat ⅓ of the oil in a large frying pan and fry the potato slices for 9 minutes over medium heat and then another 5 minutes over high heat. Season with salt and pepper. Meanwhile, heat ⅔ of the oil in a large non-stick frying pan and fry the vegan shawarma for 5 minutes until golden brown. Spoon the potato slices into the oven dish and spoon the shawarma on top. Divide the cheese over it and put in the oven for about 10 minutes. Meanwhile, cut the cucumber into cubes and the cherry tomatoes into quarters. Remove the dish from the oven and divide the lettuce, cucumber and tomatoes over it. Drizzle with the garlic sauce.

 

Nutritional value per person:

Energy: 553 kcal

Protein: 27.7 grams

Carbohydrates: 49.3 grams

-   including sugars: 9.0 grams

Fat: 24.8 grams

Fiber: 10.0 grams

Salt: 3.0 grams

KAPSALON HAIR SALON WITH VEGETARIAN SHAWARMA AND SALAD
PDF – 3,7 MB 68 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @yildrizwereldsauzen #yildriz @photoroom #photoroom

 

Bron: AH Allerhande 2021 - Vega Favorieten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.