

Afgelopen week heb ik dit vegetarisch gerecht gemaakt. Hiervoor heb ik naast de witte eieren ook mintgroene eieren van onze Burdaardse buren gebruikt. Deze eieren worden gelegd door Ameraucanahennen. De verhouding dooier / eiwit is anders, de dooier is super groot bij dit ei.
Het is een gerecht wat weinig handelingen heeft . Maar moet wel even ¾ uur in de oven. De hoeveelheid rode pepers in de roerbak mix en de kruidenpasta maakt dat dit gerecht best pittig is. Zelf geen extra peper toegevoegd.
🍽
Last week I prepared this vegetarian dish. In addition to the white eggs, I also used mint green eggs from our Burdaard's neighbors for this. These eggs are laid by Ameraucana hens. The yolk / protein ratio is different, the yolk is super large by this egg.
It is a dish that has few actions. But it does take ¾ hour in the oven. The amount of red peppers in the stir-fry mix and the spice paste makes this dish quite spicy. I didn’t add extra pepper to it.
🇳🇱
HARTIGE TAART MET KORMAGROENTEN EN KOKOSMELK
4 personen / 568 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 75 gram Indiase korma kruidenpasta
- 600 gram Thaise wokgroenten
- 270 gram vers bladerdeeg op rol
- 5 middelgrote eieren
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olie
- peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet met ¼ el olie een quichevorm met losse bodem (ø 28 cm) in. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de kruidenpasta met de wokgroenten 4 minuten. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de kokosmelk en naar smaak peper. Verdeel de groenten over het deeg en giet er het eiermengsel over. Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 minute. afkoelen.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 568 kcal
Eiwit: 14,7 gram
Koolhydraten: 36,3 gram
- waarvan suikers: 8,4 gram
Vet: 38,1 gram
Vezels: 4,6 gram
Zout: 1,6 gram
🇬🇧
SAVORY PIE WITH KORMA VEGETABLES AND COCONUT MILK
4 persons / 568 kcal per person
Ingredients:
- 75 grams of Indian korma spice paste
- 600 grams of Thai wok vegetables
- 270 grams of fresh puff pastry on a roll
- 5 medium eggs
- 200 ml coconut milk
- 1 tablespoon of oil
- pepper
Preparation:
Preheat the oven to 180°C. Grease a loose-bottomed quiche mold (ø 28 cm) with ¼ tbsp oil. Heat the rest of the oil in a wok and fry the spice paste with the wok vegetables for 4 minutes. Line the quiche tin with the puff pastry. Mix he eggs with the coconut milk, and pepper to taste. Divide the vegetables over the dough and pour over the egg mixture. Bake the quiche for about 45 minutes until golden brown and cooked through. Remove from the oven and let it rest for 10 minutes. cooling down.
Nutritional value per person:
Energy: 568 kcal
Protein: 14.7 grams
Carbohydrates: 36.3 grams
- including sugars: 8.4 grams
Fat: 38.1 grams
Fiber: 4.6 grams
Salt: 1.6 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @gotan_nl #gotan #fairtradeoriginal #fairtradeoriginal #ovengerecht
Bron: Albert Hein Allerhande 2021 week 21-24 - 2021 week 21-24
Reactie plaatsen
Reacties