QUORN IN HONING-SOJASAUS MET PAKSOI / QUORN IN HONEY-SOY SAUCE WITH PAK CHOI

Vandaag weer eens een vegetarisch gerecht met de heerlijke vleesvervanger van Quorn (ik ben niet gesponsord). Wat een heerlijk gerecht door de combinatie van de honing en sojasaus die het gerecht zoet en zout van smaak maakt.

🍽

Today again a vegetarian dish with the delicious meat substitute from Quorn (I am not sponsored). What a delicious dish because of the combination of the honey and soy sauce that makes the dish sweet and salty in taste.

🇳🇱

QUORN IN HONING-SOJASAUS MET PAKSOI

 

2 personen / 460 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1½ eetlepel bloemenhoning
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 175 gram Quorn stukjes
  • 130 gram witte rijst
  • 1 eetlepels olie
  • 1 middelgrote ui
  • 250 gram paksoi
  • 125 gram kastanjechampignons
  • peper en zout

 

Bereiding:

Meng de honing met de sojasaus en schep de Quornstukjes hierin om. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, vang 50 ml kookwater van de rijst op. Snijd de ui in parten, halveer de champignons en snijd het blad en de stelen van de paksoi in reepjes. Giet de Quornstukjes af, vang de marinade op. Verhit ½ eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien 3 minuten. Schep de Quornstukjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de paksoistelen toe en roerbak weer 3 minuten. Verhit in een tweede pan een ½ el olie en bak hierin de paddenstoelen tot ze vocht loslaten. Schep ze met het groen van de paksoi bij de quornstukjes in de wok en voeg de opgevangen marinade en het achtergehouden rijstkookwater toe. Breng het geheel al omscheppend aan de kook en kook het 3 minuten door. Breng verder op smaak indien nodig met peper en/of zout. Serveer de Quorn in honing-sojasaus met de witte rijst.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 460 kcal

Eiwit: 22,1 gram

Koolhydraten: 68,0 gram

  • waarvan suikers: 13,8 gram

Vet: 8,8 gram

Vezels: 9,8 gram

Zout: 2,8 gram

QUORN IN HONING SOJASAUS MET PAKSOI
PDF – 863,1 KB 180 downloads

🇬🇧

QUORN IN HONEY-SOY SAUCE WITH PAK CHOI

 

2 persons / 460 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1½ tablespoons of flower honey
  • 2 tablespoon of soy sauce
  • 175 grams of Quorn pieces
  • 130 grams of white rice
  • 1 tablespoons of oil
  • 1 medium onion
  • 250 grams of pak choi
  • 125 grams of chestnut mushrooms
  • pepper and salt

 

Preparation:

Mix the honey with the soy sauce and toss the Quorn pieces in it. Cook the rice according to the instructions on the package, collect 50 ml of the rice's cooking water. Cut the onion into wedges, halve the mushrooms and cut the leaves and stems of the pak choi into strips. Drain the Quorn pieces, collect the marinade. Heat ½ tablespoon of oil in a wok and fry the onions for 3 minutes. Add the Quorn pieces and stir fry 3 minutes. Add the pak choi stalks and stir fry for another 3 minutes. Heat ½ tbsp oil in a second pan and fry the mushrooms in it until they release moisture. Spoon them with the green of the pak choi into the wok with the Quorn pieces and add the collected marinade and the reserved rice cooking water. Bring to the boil while stirring and cook for 3 minutes. Season with pepper or salt when necessary. Serve the Quorn in honey soy sauce with the white rice.

 

Nutritional value per person:

Energy: 460 kcal

Protein: 22.1 grams

Carbohydrates: 68.0 grams

  • including sugars: 13.8 grams

Fat: 8.8 grams

Fiber: 9.8 grams

Salt: 2.8 grams

QUORN IN HONEY SOY SAUCE WITH PAK CHOI
PDF – 859,3 KB 194 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @conimex_official @quorn_nl #vegetarisch #vegetarian #quorn

 

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb