

Bij het prepareren van deze vegetarische lasagne merkte ik op dat er wel wat meer groenten toegevoegd had mogen worden. Ik miste het niet tijdens het eten, deze zelf samengestelde lasagne vonden we heerlijk. Ik heb 2 plakken kaas toegevoegd samen met de geraspte kaas. Dit kwam doordat ik niet genoeg geraspte kaas had. Maar ook dit was een prima oplossing.
Wat zijn de vleesvervangers tegenwoordig toch lekker. Deze vegetarische fijngehakt geeft zelfs nog een extra ‘taste’ aan het gerecht. Een gerecht om nog eens te maken.
🍽
When preparing this vegetarian lasagna I noticed that some more vegetables could have been added. I did not miss it during dinner, we loved this self-composed lasagna. I added 2 slices of cheese along with the grated cheese. This was because I didn't have enough grated cheese. But this was also a great solution.
Nowadays meat substitutes are really tasty. This vegetarian mince even gives an extra 'taste' to the dish. A dish to make again.
🇳🇱
LASAGNE RICETTA PROPRIA MET VEGA GEHAKT
2 personen / 452 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- 250 gram Lasagne all’uove
- 175 gram vegetarisch fijngehakt
- 400 gram Italiaanse roekbakgroente
- 2 plakken kaas en 50 gram geraspte kaas voor ovengratin
- 225 gram AH Verse pastasaus tomaat-mascarpone
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan bak de groentemix samen met de knoflook voor 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm in een andere pan de tomatenblokjes samen met het gehakt voor 5-6 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet een ovenschaal in met wat olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/3 groente. Schep 1/3 tomaten-gehaktsaus erover en dek af met lasagnebladen. Herhaal dit 2 keer. Verdeel over de laatste laag lasagne de verse pastasaus tomaat-mascarpone beleg dit met 2 plakken kaas en bestrooi de kaas voor ovengratin hier overheen. Bak in ca. 25 minuten. gaar en goudbruin.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 452 kcal
Eiwit: 47,4 gram
Koolhydraten: 95,7 gram
- waarvan suikers: 24,3 gram
Vet: 32,6 gram
Vezels: 18,9 gram
Zout: 3,2 gram
🇬🇧
LASAGNE RICETTA PROPRIA WITH VEGA MINCE
2 persons / 452 kcal per person
Ingredients:
- 1 tablespoon of oil
- 250 grams of Lasagne all'uove
- 175 grams of vegetarian finely chopped
- 400 grams of Italian stir-fry vegetables
- 2 slices of cheese and 50 grams of grated cheese for oven gratin
- 225 grams AH Fresh pasta sauce tomato-mascarpone
- 400 grams of diced tomatoes
- 1 clove of garlic
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 180 °C. Finely chop the garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the vegetable mix together with the garlic for 5 minutes. Season with salt and pepper. Heat the tomato cubes together with the minced meat in another pan for 5-6 minutes. Season with pepper and salt if desired. Grease an oven dish with some oil. Cover the bottom of the baking dish with 1/3 vegetables. Spoon 1/3 tomato mince sauce on top and cover with lasagne sheets. Repeat this twice. Divide the fresh tomato-mascarpone pasta sauce over the last layer of lasagna, top with 2 slices of cheese and sprinkle the cheese for oven gratin on top. Bake in approx. 25 minutes. cooked and golden brown.
Nutritional value per person:
Energy: 452 kcal
Protein: 47.4 grams
Carbohydrates: 95.7 grams
- including sugars: 24.3 grams
Fat: 32.6 grams
Fiber: 18.9 grams
Salt: 3.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @garde_gourmet_nl #weekzondervlees @weekzondervlees
Bron: zelf samengesteld @max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties