MEXICAANSE BURRITO’S MET KIPSTUCKJES / MEXICAN BURRITOS WITH VEGETARIAN CHICKEN PIECES

Omdat het de nationale week zonder vlees is zal ik deze week 2-3 gerechten gaan maken zonder vlees. Een hele week gaat mij iets te ver ook al zijn de vleesvervangers uit ervaring zekers van goede smaak. De smaak en beleving is haast identiek aan echt vlees.

Ik start eenvoudig met de Knorr Wereldgerechten Mexicaanse burrito’s. Het was wat puzzelen met de voedingswaarde aangezien deze alleen maar werd gegeven als bereid product voor de klassieke uitvoering. Door de keuze van meer groenten, in mijn geval champignons en een ui, heb je aan 2 burrito’s meer als genoeg.

🍽

Because it is the national week without meat in The Netherlands, I will be making 2-3 dishes without meat this week. A whole week is going a bit too far for me, even though the meat substitutes are certainly of good taste from experience. The taste and experience is almost identical to real meat.

I simply start with the Knorr World Dishes Mexican Burritos. It was a bit of a puzzle with the nutritional value as it was only given as a prepared product for the classic version. By choosing more vegetables, in my case mushrooms and an onion, 2 burritos are more than enough.

🇳🇱

MEXICAANSE BURRITO’S MET KIPSTUCKJES

 

3 personen / 523 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 pak ‘Knorr Wereldgerechten’ Mexicaanse burrito’s
  • 160 gram ‘De Vegetarische Slager’ kipstuckjes
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas voor ovengratin
  • 1 eetlepel olie

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika's in dunne reepjes, de champignons in vieren en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipstuckjes aan één kant goudbruin. Draai vervolgens om en bak tot ze door en door warm zijn. Voeg de paprika’s, champignons en ui toe en bak nog ca. 5 minuten mee. Voeg dan de kruidenmix en 100 ml water toe en roer goed door. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Meng de sausmix met de crème fraîche en 2 el water en roer goed door. Haal de wraps uit de verpakking, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 2 minuten in de oven. Bestrijk de wraps met de helft van de crème fraîche saus, schep het kipstuckjes mengsel in het midden van de wraps en vouw ze dicht. Leg de dichtgevouwen wraps in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de burrito’s en de rest van de saus apart.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 523 kcal

Eiwit: 25,3 gram

Koolhydraten: 54,7 gram

  • waarvan suikers: 15,2 gram

Vet: 20,3 gram

Vezels: 15,0 gram

Zout: 2,9 gram

MEXICAANSE BURRITOS MET KIPSTUCKJES
PDF – 848,2 KB 231 downloads

🇬🇧

MEXICAN BURRITOS WITH VEGETARIAN CHICKEN PIECES

 

3 persons / 523 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 pack of "Knorr World Dishes" Mexican burritos
  • 160 grams of "De vegetarische slager (The Vegetarian Butcher)" vegetarian chicken pieces
  • 250 grams of mushrooms
  • 1 red bell pepper
  • 1 yellow bell pepper
  • 1 onion
  • 125 grams of crème fraiche
  • 100 grams of grated cheese for oven gratin
  • 1 tablespoon of oil

 

Preparation:

Preheat the oven to 180 °C. Cut the bell peppers into thin strips, the mushrooms into quarters and finely chop the onion. Heat the oil in a frying pan and fry the chicken pieces on one side until golden brown. Then turn and fry until they are warm through and through. Add the bell peppers, mushrooms and onion and fry for another 5 minutes. Then add the spice mix and 100 ml water and stir well. Bring to the boil while stirring and let it simmer for about 3 minutes. Mix the sauce mix with the crème fraiche and 2 tbsp water and stir well. Remove the wraps from the packaging, wrap them in aluminum foil and heat them in the oven for 2 minutes. Cover the wraps with half of the crème fraiche sauce, spoon the chicken mixture into the center of the wraps and fold them. Place the folded wraps in a greased baking dish and sprinkle with the grated cheese. Place the dish in the oven for about 8 minutes until the cheese has melted. Serve the burritos and the rest of the sauce separately.

 

Nutritional value per person:

Energy: 523 kcal

Protein: 25.3 grams

Carbohydrates: 54.7 grams

  • including sugars: 15.2 grams

Fat: 20.3 grams

Fiber: 15.0 grams

Salt: 2.9 grams

MEXICAN BURRITOS WITH VEGETARIAN CHICKEN PIECES
PDF – 844,5 KB 259 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn #kanker #cancer @knorrnederland @devegetarischeslager #weekzondervlees @weekzondervlees #vegetarisch #vegetarian

 

Bron: gebaseerd op recept van @knorrnederland

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb