CHAMPIGNON-GROENTECURRY / MUSHROOM VEGETABLE CURRY

We starten de week met een vegetarisch gerecht. Een bord vol met diverse groente, gaar gekookt in eigen vocht. De rode curry boemboe geeft een licht pittige smaak af aan het gerecht.

🍽

We start the week with a vegetarian dish. A plate full of various vegetables, cooked in its own juice. The red curry paste gives a slightly spicy flavor to the dish.

🇳🇱

CHAMPIGNON-GROENTECURRY

 

2 personen / 499 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram pandanrijst
  • 250 gram broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • 95 gram rode curry boemboe
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje crispy maïs
  • ½ rode paprika
  • ½ aubergine
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de paprika in kleine reepjes en halveer de champignons. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze broccoli voor 5 minuten in een bodem water met zout beetgaar. Giet af en zet apart. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de currypasta voor 2 minuten. Schep nu de champignons, de maïs, de paprika en de aubergine bij de currypasta in de pan. Stoof de groentecurry in 15 minuten gaar met de deksel op de pan en op laag vuur. Schep nu de broccoli erbij en bak die nog 3 minuten op hoog vuur mee. Breng de groentecurry op smaak met zout en peper indien nodig. Serveer met de rijst.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 499 kcal

Eiwit: 18,4 gram

Koolhydraten: 77,7 gram

  • waarvan suikers: 12,8 gram

Vet: 10,7 gram

Vezels: 10,3 gram

Zout: 1,4 gram

CHAMPIGNON GROENTECURRY
PDF – 815,2 KB 237 downloads

🇬🇧

MUSHROOM VEGETABLE CURRY

 

2 persons / 499 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of pandan rice
  • 250 grams of broccoli
  • 1 tablespoon of oil
  • 95 grams of red curry paste
  • 250 grams of chestnut mushrooms
  • 1 can of crispy corn
  • ½ red bell pepper
  • ½ eggplant
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the eggplant into cubes. Cut the bell pepper into small strips and halve the mushrooms. Cut the broccoli into florets and cook the broccoli for 5 minutes in a base of water with salt until al dente. Drain and set aside. Cook the rice according to the instructions on the package. Heat the oil in a large pan and fry the curry paste for 2 minutes. Add the mushrooms, corn, bell pepper and eggplant to the curry paste in the pan. Stew the vegetable curry for 15 minutes with the lid on the pan and over low heat. Now add the broccoli and fry for another 3 minutes on high heat. Season the vegetable curry with salt and pepper if necessary. Serve with the rice.

 

Nutritional value per person:

Energy: 499 kcal

Protein: 18.4 grams

Carbohydrates: 77.7 grams

  • including sugars: 12.8 grams

Fat: 10.7 grams

Fiber: 10.3 grams

Salt: 1.4 grams

MUSHROOM VEGETABLE CURRY
PDF – 803,6 KB 266 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @conimex_official @bonduelle_nl

 

Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2008 nr. 02

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.