VEGA GEHAKTAARTJES MET EI EN TOMATENSALADE / VEGA MEAT PIES WITH EGG AND TOMATO SALAD

Wat een leuk en lekker vegetarisch gerecht heb ik gemaakt van een bestaand recept. Het vegetarisch gehakt van Garden Gourmet (ik word niet gesponsord) is super smaakvol in deze samenstelling. Ook deze keer heb ik het vlees niet gemist.

🍽

What a nice and delicious vegetarian dish I made from an existing recipe. The vegetarian mince from Garden Gourmet (I am not sponsored) is super tasty in this composition. Also this time I have not missed the meat.

🇳🇱

VEGA GEHAKTAARTJES MET EI EN TOMATENSALADE

 

2 personen / 527 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • ½ eetlepel traditionele olijfolie
  • ½ eetlepel extra vierge
  • 175 gram vega gehakt
  • 2 eetlepels (fajita) wrap saus
  • 250 gram trostomaten
  • 4 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 2 eieren
  • 3 stengels bleekselderij
  • 6 gram verse peterselie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de helft van de tomaten in kleine blokjes. Verhit de traditionele olijfolie in een koekenpan en verwarm het vega gehakt op middelhoog vuur 5 minuten. Zet het vuur uit meng het gehakt met 1 el wrap saus en de tomatenblokjes. Leg een plakje deeg een kwartslag gedraaid boven op een ander plakje deeg, zodat er een ster ontstaat. Rol uit tot een ovale plak deeg van ca. 25 x 12 cm. Rol de randen 1 cm naar binnen zodat er een soort schuitje ontstaat. Herhaal met de andere deegplakjes tot je een schuitje per persoon hebt. Leg het deeg op een bakpapier. Verdeel het gehaktmengsel over de schuitjes en maak in het midden met een lepel een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei. Bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar in de oven. Draai wat verse peper en strooi wat zout over de taartjes. Schil de bleekselderij en snijd in boogjes. Snijd ondertussen de rest van de tomaten in partjes. Hak de peterselie fijn. Meng de ½ eetlepel extra vierge olijfolie en 1 el wrap saus met de tomaten, bleekselderij en de peterselie.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 527 kcal

Eiwit: 31,2 gram

Koolhydraten: 51,9 gram

  • waarvan suikers: 7,2 gram

Vet: 19,0 gram

Vezels: 9,6 gram

Zout: 2,6 gram

VEGA GEHAKTAARTJES MET EI EN TOMATENSALADE
PDF – 804,3 KB 243 downloads

🇬🇧

VEGA MEAT PIES WITH EGG AND TOMATO SALAD

 

2 persons / 527 kcal per person

 

Ingredients:

  • ½ tablespoon of traditional olive oil
  • ½ tablespoon of extra virgin
  • 175 grams of vegan minced meat
  • 2 tablespoons of (fajita) wrap sauce
  • 250 grams of vine tomatoes
  • 4 slices of savory pie dough (thawed)
  • 2 eggs
  • 3 stalks of celery
  • 6 grams of fresh parsley
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Cut half of the tomatoes into small cubes. Heat the traditional olive oil in a frying pan and heat the vegan minced meat over medium heat for 5 minutes. Turn off the heat and mix the minced meat with 1 tbsp wrap sauce and the diced tomatoes. Place a slice of dough turned a quarter turn on top of another slice of dough, so that a star is formed. Roll out into an oval dough of approx. 25 x 12 cm. Roll the edges 1 cm inwards to form a kind of boat. Repeat with the other dough slices until you have one boat per person. Place the dough on a baking paper. Divide the minced meat mixture over the dishes and make a well in the middle with a spoon. Break an egg in each hole. Bake the pies in the oven for about 20 minutes. Turn some fresh pepper and sprinkle some salt over the pies. Meanwhile peel the celery and cut into arcs. Cut the rest of the tomatoes into wedges. Finely chop the parsley. Mix the ½ tablespoon of extra virgin olive oil and 1 tablespoon of wrap sauce with the tomatoes, celery and parsley.

 

Nutritional value per person:

Energy: 527 kcal

Protein: 31.2 grams

Carbohydrates: 51.9 grams

  • including sugars: 7.2 grams

Fat: 19.0 grams

Fiber: 9.6 grams

Salt: 2.6 grams

VEGA MEAT PIES WITH EGG AND TOMATO SALAD
PDF – 801,1 KB 236 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @koopmansbakken @garden_gourmet_nl

 

Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Magazine 2018 nr. 03

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.