

Jeetje wat een heerlijk vegetarisch gerecht heb ik weer op tafel gezet vandaag. Een gerecht vol met groenten, ja sorry ook wel veel suikers, en lekker kruidig van smaak. Het is zo heerlijk als je een hap neemt en je de gesmolten kaas eet samen met ook nog eens geroosterde tomaatjes.
🍽
What a delicious vegetarian dish I put back on the table today. A dish full of vegetables, yes sorry also a lot of sugars, and a nice spicy taste. It's so delicious when you take a bite and eat the melted cheese along with roasted tomatoes.
🇳🇱
COURGETTEPARMIGIANA
2 personen / 499 kcal per persoon
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1¼ eetlepel olijfolie
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 115 gram (geraspte) mozzarella
- 125 gram romaatjes
- 8 gram verse basilicum
- 1½ gram gedroogde dragon
- 500 gram passata
- ½ theelepel balsamicoazijn
- 50 gram jonge bladsla met veldsla
- peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in plakken van een ½ cm dik. Meng de courgette met ½ eetlepel olie en bestrooi met peper. Verdeel de courgette over de met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Halveer de tomaten. Scheur de blaadjes basilicum grof. Verhit een ½ eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gedroogde dragon 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Leg 1/3 van de courgetteplakken over de bodem van een 2 persoonsovenschaal. Bestrooi met 1/3 van het basilicum en schep 1/3 van de saus erop. Maak zo nog 2 lagen met courgette, basilicum en saus. Verdeel de mozzarella, de tomaten met de snijkant naar boven erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn en peper tot een dressing. Schep de bladsla om met de dressing. Serveer de salade met de courgetteparmigiana.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 499 kcal
Eiwit: 27,9 gram
Koolhydraten: 42,1 gram
- waarvan suikers: 35,0 gram
Vet: 21,6 gram
Vezels: 12,6 gram
Zout: 2,3 gram
🇬🇧
ZUCCHINI PARMIGIANA
2 persons / 499 kcal per person
Ingredients
- 2 zucchinis
- 1¼ tablespoon of olive oil
- 2 red onions
- 1 clove of garlic
- 115 grams of (grated) mozzarella
- 125 grams of mini tomatoes
- 8 grams of fresh basil
- 1½ grams of dried tarragon
- 500 grams of passata
- ½ teaspoon of balsamic vinegar
- 50 grams of young leaf lettuce with lamb's lettuce
- pepper
Preheat the oven to 200 ° C. Cut the zucchinis into ½ cm thick slices. Mix the zucchini with ½ tablespoon of oil and sprinkle with pepper. Divide the zucchini over the baking tray covered with bake paper and bake for 10 minutes in the middle of the oven. In the meantime, cut the onions into thin half rings and the garlic cloves. Halve the tomatoes. Roughly tear the basil leaves. Heat ½ tablespoon of oil in a frying pan and fry the onion, garlic and dried tarragon for 2 minutes over medium heat. Add the passata and heat for 3 minutes. Stir regularly. Season with pepper. Place 1/3 of the zucchini slices over the bottom of a 2-person oven dish. Sprinkle with 1/3 of the basil and spoon 1/3 of the sauce on top. Make 2 more layers with zucchini, basil and sauce. Divide the mozzarella, tomatoes cut side up over it. Bake in the middle of the oven for about 25 minutes until golden brown. In the meantime, beat the rest of the oil with the vinegar and pepper to a dressing. Toss the leaf lettuce with the dressing. Serve the salad with the zucchini parmigiana.
Nutritional value per person:
Energy: 499 kcal
Protein: 27.9 grams
Carbohydrates: 42.1 grams
- including sugars: 35.0 grams
Fat: 21.6 grams
Fiber: 12.6 grams
Salt: 2.3 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @verstegennl
Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Box Week 10 2020
Reactie plaatsen
Reacties