

Als je zin hebt in een lauwwarme vegetarische salade dan zou dit een mogelijkheid kunnen zijn. Je moet wel van kauwen houden, aangezien de broccolirijst nog wat rauw is. Je kunt dit oplossen door de broccolirijst te koken volgens omschrijving op de verpakking.
π½
If you like to eat a lukewarm vegetarian salad, this could be an option. You must like to chew, as the broccoli rice is still a bit raw. You can solve this by cooking the broccoli rice according to the description on the package.
π³π±
COUSCOUS VAN BROCCOLIRIJST, VERSE KRUIDEN, PISTACHE & WITTE KAAS
2 personen / 420 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 400 gram broccolirijst
- 15 gram verse munt
- 20 gram verse krulpeterselie
- 1 citroen
- 1 midi komkommer
- 25 gram gepelde ongezouten pistachenoten
- 250 g cherrytomaten
- 1½ eetlepel olijfolie
- 100 gram witte kaas
- ½ middelgroot ei
- ¼ eetlepel sambal oelek
- 7½ gram panko
Bereiding:
Doe de broccolirijst in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een ½ el citroenrasp, 1el citroensap en de komkommerblokjes. Breng op smaak met peper. Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit in dezelfde koekenpan ½ el van de olie en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 2 cm. Klop in een diep bord het ei los met de sambal. Verdeel over een ander bord de panko. Wentel de kaasblokjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de panko. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kaas in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig. Meng de broccolicouscous met de tomaten en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken kaas erover en garneer met de pistachenoten.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 420 kcal
Eiwit: 20,8 gram
Koolhydraten: 13,7 gram
- waarvan suikers: 8,7 gram
Vet: 28,9 gram
Vezels: 10,4 gram
Zout: 1,9 gram
π¬π§
COUSCOUS OF BROCCOLI RICE, FRESH HERBS, PISTACHIO & WHITE CHEESE
2 persons / 420 kcal per person
Ingredients:
- 400 grams of broccoli rice
- 15 grams of fresh mint
- 20 grams of fresh curly parsley
- 1 lemon
- 1 midi cucumber
- 25 grams of peeled unsalted pistachios
- 250 g cherry tomatoes
- 1½ tablespoons of olive oil
- 100 grams of white cheese
- ½ medium egg
- ¼ tablespoon of sambal oelek
- 7½ grams of panko
Preparation:
Place the broccoli rice in a colander and pour boiling water over it. Drain. Remove the leaves from the sprigs of mint and chop finely together with the parsley. Scrub the lemon, grate the yellow peel and squeeze the fruit. Cut the cucumber into ½ cm cubes. Mix the broccoli rice with the mint, parsley, ½ tbsp lemon zest, 1 tbsp lemon juice and the cucumber cubes. Season with pepper. Chop the pistachios roughly. Heat a frying pan without oil or butter and roast the nuts for 3 minutes until golden brown. Let cool on a plate. In the meantime, halve the cherry tomatoes. Heat ½ tbsp of the oil in the same frying pan and fry the tomatoes for 5 minutes over medium heat. Meanwhile cut the white cheese into 2 cm cubes. Beat the egg with the sambal in a deep plate. Divide the panko over another plate. Turn the cheese cubes first through the egg mixture and then through the panko. Heat 1 tbsp of the oil in a frying pan and fry the breaded cheese for 5 minutes until golden brown. Times regularly. Mix the broccoli couscous with the tomatoes and divide between the plates. Divide the baked cheese on top and garnish with the pistachios.
Nutritional value per person:
Energy: 420 kcal
Protein: 20.8 grams
Carbohydrates: 13.7 grams
- including sugars: 8.7 grams
Fat: 28.9 grams
Fiber: 10.4 grams
Salt: 1.9 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @conimex_official @saitaku_food
Bron: AH Allerhande Box Week 8 2020
Reactie plaatsen
Reacties