KAASSCHNITZELS MET RUCOLA-TOMATENSTAMPPOT / CHEESE SCHNITZELS WITH RUCOLA TOMATO ‘STAMPPOT’

Misschien niet echt een winter-stamppot maar deze stamppot kan wat mij betreft het hele jaar door gegeten worden. Het gaat hier om een frisse vegetarische stamppot met een goede kaasschnitzel.

🍽

Maybe not really a winter stew, but in my opinion this stew can be eaten all year round. This is a fresh vegetarian stew with a good cheese schnitzel.

🇳🇱

KAASSCHNITZELS MET RUCOLA-TOMATENSTAMPPOT

 

2 personen / 475 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 kaasschnitzels
  • 250 gram tomaten
  • 1 ui
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 45 gram rucola
  • ½ eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de tomaten in parten. Snijd de ui in halve ringen. Kook de aardappelen in een laagje water met zout in 14-16 minuten gaar. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp het geheel door elkaar tot een smeuïge puree. Gebruik wat kookvocht in dien nodig. Verwarm in de tussentijd de olie in een koekenpan en bak de uien mooi bruin op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzels zonder extra vet toe te voegen in dezelfde koekenpan voor 7 minuten op middelhoog vuur. Schep de tomaten, uien en grootste deel van rucola door de puree en even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper. Stamppot met rest van rucola garneren samen met kaasschnitzels serveren.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 475 kcal

Eiwit: 15,5 gram

Koolhydraten: 68,0 gram

  • waarvan suikers: 10,6 gram

Vet: 13,6 gram

Vezels: 7,9 gram

Zout: 2,5 gram

KAASSCHNITZELS MET RUCOLA TOMATENSTAMPPOT
PDF – 156,5 KB 238 downloads

🇬🇧

CHEESE SCHNITZELS WITH RUCOLA TOMATO ‘STAMPPOT’

 

2 persons / 475 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 cheese schnitzels
  • 250 grams of tomatoes
  • 1 onion
  • 500 grams of floury potatoes
  • 45 grams of arugula
  • ½ tablespoon of olive oil
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the tomatoes into wedges. Cut the onion into half rings. Boil the potatoes in a layer of water with salt for 14-16 minutes until tender. Drain the potatoes and save some cooking water. Mash it all together into a smooth puree. Use some cooking water if needed. In the meantime, heat the oil in a frying pan and brown the onions over medium heat. Fry the cheese schnitzel without adding extra fat in the same pan for 7 minutes over medium heat. Add the tomatoes, onions and most of the arugula to the puree and heat well. Season with pepper. Garnish with the rest of arugula and serve with cheese schnitzels.

 

Nutritional value per person:

Energy: 475 kcal

Protein: 15.5 grams

Carbohydrates: 68.0 grams

  • including sugars: 10.6 grams

Fat: 13.6 grams

Fiber: 7.9 grams

Salt: 2.5 grams

CHEESE SCHNITZELS WITH RUCOLA TOMATO STAMPPOT
PDF – 155,8 KB 240 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn #kanker #cancer @vivera_nl #vegetarisch #vegetarian

 

Bron: @max600kcal (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.