TORTILLATAART MET KIDNEYBONEN CHILI / TORTILLA PIE WITH KIDNEY BEANS CHILE

Een heerlijk smaakvol vegetarisch gerecht. Ik heb geen peper of zout zelf toegevoegd, de kidneybonen chili bonenschotel van HAK (ik ben niet gesponsord) heeft al een goede smaak. Alle ingrediënten bij elkaar maakt het tot een kleurrijke tortillataart.

🍽

A wonderfully tasty vegetarian dish. I have not added salt or pepper myself, the kidney bean chili bean dish from HAK (I am not sponsored) already has a good taste. All ingredients together makes it a colorful tortilla pie.

🇳🇱

TORTILLATAART MET KIDNEYBONEN CHILI

 

4 personen / 545 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 550 gram (HAK) kidneybonen chili bonenschotel
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 4 tortilla wraps
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175 gram koelverse guacamole

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de roerbakgroente 5 minuten op middelhoog vuur. Vet een schaal of springvorm in. Leg een tortilla wrap op de bodem van schaal of springvorm. Schep ⅓ van de groente, ⅓ van de kidneybonen-chilischotel en ¼ van de kaas over de tortilla. Herhaal met de rest tot je een taart krijgt. Eindig met een tortilla wrap en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de tortillataart ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Snijd de taart in 4 kwarten en serveer de taart met de guacamole.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 545 kcal

Eiwit: 23,7 gram

Koolhydraten: 45,6 gram

  • waarvan suikers: 9,5 gram

Vet: 26,9 gram

Vezels: 12,3 gram

Zout: 2,1 gram

TORTILLATAART MET KIDNEYBONEN CHILI
PDF – 1,7 MB 255 downloads

🇬🇧

TORTILLA PIE WITH KIDNEY BEANS CHILE

 

4 persons / 545 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams of Mexican stir-fry vegetables
  • 550 grams of (HAK) kidney beans chili bean dish
  • 150 grams of grated cheddar
  • 4 tortilla wraps
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 175 grams of chilled guacamole

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Heat the olive oil in a frying pan and fry the stir-fry vegetables over medium heat for 5 minutes. Grease a bowl or springform pan. Place a tortilla wrap on the bottom of the dish or springform pan. Spoon ⅓ of the vegetables, ⅓ of the kidney bean chili dish and ¼ of the cheese over the tortilla. Repeat with the rest until you get a pie. Finish with a tortilla wrap and sprinkle with the rest of the cheese. Bake the tortilla pie in the middle of the oven for about 15 minutes until golden brown. Cut the pie into 4 quarters and serve the pie with the guacamole.

 

Nutritional value per person:

Energy: 545 kcal

Protein: 23.7 grams

Carbohydrates: 45.6 grams

  • including sugars: 9.5 grams

Fat: 26.9 grams

Fiber: 12.3 grams

Salt: 2.1 grams

TORTILLA PIE WITH KIDNEY BEANS CHILE
PDF – 1,7 MB 244 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #nicemeal #recepten #recipes #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @hakgroenten #hakgroenten

 

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2020 week 41-42

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb