MIDDEN-OOSTERSE BLOEMKOOL STOOFPOT / MIDDLE EASTERN CAULIFLOWER STEW

Wat kan koken toch eenvoudig zijn. Gewoon bijna alle ingrediënten in één pan en alles warm laten worden. Ik heb vandaag een gerecht van @myfoodblog_nl (Instagram) gebruikt en gedeeltelijk aangepast. Zo heb ik Quorn stukjes toegevoegd.

Aangezien ik ingevroren bloemkoolroosjes heb gebruikt moest ik wel 5 minuten langer opwarmen. Voor ons tweeën was de hoeveelheid eten op het bord iets te veel. Ik zag later dat ik 400 gram i.p.v. 200 gram tomatenblokjes heb gebruikt. Het is denk wel nodig om dit te gebruiken, anders heb je te weinig vocht in de pan om alles warm te krijgen.

Het was weer een geslaagd vegetarisch gerecht wat licht zoet en kruidig smaakt.

🍽

How simple cooking can be. Just put almost all ingredients in one pan and let everything heat up. Today I used a dish from @myfoodblog_nl (Instagram) and partially adapted it. For example, I added Quorn pieces.

Since I used frozen cauliflower florets, I had to heat up 5 minutes longer. For the two of us, the amount of food on the plate was a bit too much. I later saw that I used 400 grams instead of 200 grams of diced tomatoes. It is necessary to use this, otherwise you will not have enough moisture in the pan to get everything warm.

It was another successful vegetarian dish with a slightly sweet and spicy taste.

🇳🇱

MIDDEN-OOSTERSE BLOEMKOOL STOOFPOT

 

2 personen / 550 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels za'atar (kruiden)
  • 2 eetlepels abrikozen spread
  • 115 gram groene olijven (uitlekgewicht)
  • 130 gram rijst
  • 175 gram Quorn stukjes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. Laat de olijven uitlekken. Snijd indien nodig de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool in de pan samen met de Quorn stukjes, za'atar, tomatenblokjes, abrikozenspread en groene olijven en laat dit 10-15 minuten sudderen. Roer regelmatig om. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 550 kcal

Eiwit: 23,9 gram

Koolhydraten: 72,7 gram

  • waarvan suikers: 18,5 gram

Vet: 14,6 gram

Vezels: 15,3 gram

Zout: 4,1 gram

MIDDEN OOSTERSE BLOEMKOOL STOOFPOT
PDF – 970,3 KB 244 downloads

🇬🇧

MIDDLE EASTERN CAULIFLOWER STEW

 

2 persons / 550 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams of cauliflower florets
  • 400 grams of diced tomatoes
  • 2 tablespoons za'atar (herbs)
  • 2 tablespoons apricot spread
  • 115 grams of green olives (drained weight)
  • 130 grams of rice
  • 175 grams of Quorn pieces
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to the description on the package. Drain the olives. If necessary, cut the cauliflower into florets. Add the cauliflower to the pan along with the Quorn pieces, za'atar, diced tomatoes, apricot spread and green olives and simmer for 10-15 minutes. Stir frequently. Season with salt and pepper if necessary.

 

Nutritional value per person:

Energy: 550 kcal

Protein: 23.9 grams

Carbohydrates: 72.7 grams

  • including sugars: 18.5 grams

Fat: 14.6 grams

Fiber: 15.3 grams

Salt: 4.1 grams

MIDDLE EASTERN CAULIFLOWER STEW
PDF – 969,8 KB 234 downloads

Bron: www.myfoodblog.nl / @myfoodblog_nl (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb