

Wat kan koken toch eenvoudig zijn. Gewoon bijna alle ingrediënten in één pan en alles warm laten worden. Ik heb vandaag een gerecht van @myfoodblog_nl (Instagram) gebruikt en gedeeltelijk aangepast. Zo heb ik Quorn stukjes toegevoegd.
Aangezien ik ingevroren bloemkoolroosjes heb gebruikt moest ik wel 5 minuten langer opwarmen. Voor ons tweeën was de hoeveelheid eten op het bord iets te veel. Ik zag later dat ik 400 gram i.p.v. 200 gram tomatenblokjes heb gebruikt. Het is denk wel nodig om dit te gebruiken, anders heb je te weinig vocht in de pan om alles warm te krijgen.
Het was weer een geslaagd vegetarisch gerecht wat licht zoet en kruidig smaakt.
🍽
How simple cooking can be. Just put almost all ingredients in one pan and let everything heat up. Today I used a dish from @myfoodblog_nl (Instagram) and partially adapted it. For example, I added Quorn pieces.
Since I used frozen cauliflower florets, I had to heat up 5 minutes longer. For the two of us, the amount of food on the plate was a bit too much. I later saw that I used 400 grams instead of 200 grams of diced tomatoes. It is necessary to use this, otherwise you will not have enough moisture in the pan to get everything warm.
It was another successful vegetarian dish with a slightly sweet and spicy taste.
🇳🇱
MIDDEN-OOSTERSE BLOEMKOOL STOOFPOT
2 personen / 550 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 eetlepels za'atar (kruiden)
- 2 eetlepels abrikozen spread
- 115 gram groene olijven (uitlekgewicht)
- 130 gram rijst
- 175 gram Quorn stukjes
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. Laat de olijven uitlekken. Snijd indien nodig de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool in de pan samen met de Quorn stukjes, za'atar, tomatenblokjes, abrikozenspread en groene olijven en laat dit 10-15 minuten sudderen. Roer regelmatig om. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 550 kcal
Eiwit: 23,9 gram
Koolhydraten: 72,7 gram
- waarvan suikers: 18,5 gram
Vet: 14,6 gram
Vezels: 15,3 gram
Zout: 4,1 gram
🇬🇧
MIDDLE EASTERN CAULIFLOWER STEW
2 persons / 550 kcal per person
Ingredients:
- 400 grams of cauliflower florets
- 400 grams of diced tomatoes
- 2 tablespoons za'atar (herbs)
- 2 tablespoons apricot spread
- 115 grams of green olives (drained weight)
- 130 grams of rice
- 175 grams of Quorn pieces
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to the description on the package. Drain the olives. If necessary, cut the cauliflower into florets. Add the cauliflower to the pan along with the Quorn pieces, za'atar, diced tomatoes, apricot spread and green olives and simmer for 10-15 minutes. Stir frequently. Season with salt and pepper if necessary.
Nutritional value per person:
Energy: 550 kcal
Protein: 23.9 grams
Carbohydrates: 72.7 grams
- including sugars: 18.5 grams
Fat: 14.6 grams
Fiber: 15.3 grams
Salt: 4.1 grams
Bron: www.myfoodblog.nl / @myfoodblog_nl (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties