CHAMPIGNONTAART / MUSHROOM PIE

Het is vandaag echt herfst met de regen en de wind. Daar hoort een gerecht bij met champignons, typisch een ingrediënt voor de herfst periode.

Wat is deze champignontaart een heerlijk vegetarisch gerecht zeg. De pittigheid kan je zelf bepalen door de hoeveelheid chilipoeder die je toevoegt.

Ik heb de sla nog gemixt met wat zoete chilisaus (staat niet op de ingrediënten foto).

🍽

Today is really autumn with the rain and the wind. This includes a dish with mushrooms, a typical ingredient for the autumn period.

What a delicious vegetarian dish this mushroom pie is. You can determine the spiciness yourself by the amount of chili powder you add.

I mixed the lettuce with some sweet chili sauce (not on the ingredients photo).

🇳🇱

CHAMPIGNONTAART

 

4 personen / 448 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 500 gram witte champignons
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 30 gram verse peterselie
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram ijsbergsla
  • chilipoeder
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan. Bak de ui en de champignons ca. 5 min. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep met de crème fraîche en de peterselie door de champignons. Vet de quichevorm in met olie. Bekleed de quichevorm met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in. Schep het champignonmengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 448 kcal

Eiwit: 14,3 gram

Koolhydraten: 27,3 gram

  • waarvan suikers: 6,8 gram

Vet: 30,2 gram

Vezels: 4,4 gram

Zout: 1,9 gram

IMG 1880 Kopie
Afbeelding – 171,2 KB 130 downloads

🇬🇧

MUSHROOM PIE

 

4 persons / 448 kcal per person

 

Ingredients:

  • 5 slices of butter puff pastry
  • 500 grams of white mushrooms
  • 1 onion
  • 1½ tablespoon of sunflower oil
  • 30 grams of fresh parsley
  • 4 medium eggs
  • 125 ml crème fraiche
  • 200 grams of iceberg lettuce
  • chili powder
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Let the dough thaw. Clean the mushrooms with kitchen paper and cut into slices. Chop the onion. Heat 1 tablespoon oil in the frying pan. Fry the onion and the mushrooms for about 5 minutes. Let the liquid evaporate. Season with chili powder, pepper and salt. Finely chop the parsley. Beat the eggs and mix with the crème fraiche and parsley through the mushrooms. Grease the quiche pan with oil. Cover the quiche tin with dough slices and prick with a fork in a few places. Spoon the mushroom mixture onto the dough. Bake the cake in the middle of the oven for about 35 minutes until done and golden brown.

 

Nutritional value per person:

Energy: 448 kcal

Protein: 14.3 grams

Carbohydrates: 27.3 grams

  • including sugars: 6.8 grams

Fat: 30.2 grams

Fiber: 4.4 grams

Salt: 1.9 grams

MUSHROOM PIE
PDF – 1,1 MB 128 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2001 week 10-11

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.