GEVULDE PASTASCHELPEN MET RICOTTA EN COURGETTE / FILLED PASTA SHELLS WITH RICOTTA AND ZUCCHINI

Vorige week zondag aten wij bij vrienden ‘conchiglioni rigati’ (pastaschelpen) samen met een ovenschotel. Ik vond deze pastaschelpen zo leuk om te zien dat ik ben gaan zoeken naar een gerecht met deze pasta.

Ik kwam bij www.savorysweets.nl en hier stond een gevulde pastaschelpen gerecht. Lynn is de mede foodblogger (@savorysweetnl op Instagram) en ze schreef zelf bij dit vegetarisch gerecht: ‘Gister aten we conchiglioni uit de oven. Oftewel pastaschelpen. Ik vind ze heerlijk. Het leuke van pastaschelpen is dat je er meerdere kanten me op kunt. Je kunt ze verdrinken in de saus, vullen met iets lekkers, gratineren met kaas of een combinatie daarvan. Ik koos voor dat laatste. Eerst maakte ik een simpele tomatensaus. De schelpen vulde ik met een mengsel van ricotta, courgette, Parmezaanse kaas, basilicum en citroen en vervolgens ging daar een flinke laag geraspte kaas overheen. Tot slot wordt alles nog even gebakken in de oven. Klinkt als een tijdrovend werkje, maar eigenlijk valt dat wel mee. Wedden dat iedereen in het gezin het lekker vindt. Hier waren de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette in ieder geval een groot succes. De hele schaal was leeg. Dit komt vaker op tafel!’

Ik heb het gerecht wel wat aangepast om te voldoen aan mijn maximale kcal van 600. Maar ook op mijn manier was het gerecht ook perfect op smaak en voldoende.

Dank je wel Lynn voor de inspiratie. Ik ga jouw recepten verder bekijken of er nog niet meer tussen zit wat ik kan maken.

🍽

Last Sunday we ate "conchiglioni rigati" (pasta shells) with friends with a casserole. I loved seeing these pasta shells so much that I started looking for a dish with this pasta.

I came to www.savorysweets.nl and here was a filled pasta shell dish. Lynn is also a food blogger (@savorysweetnl on Instagram) and she wrote about this vegetarian dish herself: "Yesterday we ate conchiglioni from the oven. In other words, pasta shells. I love them. The nice thing about pasta shells is that you can go in multiple ways. You can drown them in the sauce, fill them with a treat, gratin them with cheese or a combination thereof. I chose the latter. First I made a simple tomato sauce. I filled the shells with a mixture of ricotta, zucchini, Parmesan cheese, basil and lemon and then a good layer of grated cheese on top. Finally, everything is baked in the oven. Sounds like a time-consuming job, but it's actually not that bad. Bet everyone in the family likes it. The stuffed pasta shells with ricotta and zucchini were a great success here. The whole bowl was empty. This is more often on the table! "

I did adjust the dish a bit to meet my maximum kcal of 600. But also in my way the dish was perfectly flavored and sufficient.

Thank you Lynn for the inspiration. I will continue to look at your recipes to see if there is no longer what I can make.

🇳🇱

GEVULDE PASTASCHELPEN MET RICOTTA EN COURGETTE

 

2 personen / 553 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram tomatenblokjes
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • ½ middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 120 ongekookte gram ‘conchiglioni rigati’ (pastaschelpen)
  • ½ courgette
  • 1 citroen
  • 10 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram Parrano rasp
  • 100 gram ricotta
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn. Smelt de boter in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook tot het glazig ziet. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en roer alles door elkaar heen. Laat de saus een half uurtje pruttelen op laag vuur met deksel op de pan. Kook gelijk ook de pastaschelpen in de pan ‘al dente’. Giet af en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen en hak de basilicum fijn. Doe de courgette, de geraspte citroenschil, de ricotta, 50 gram Parrano rasp, de basilicum en een beetje peper en zout in een grote schaal of kom. Voeg het sap van de citroen toe en proef of het ricotta-mengsel op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Giet de rode pastasaus in een ovenschaal. Vul de pastaschelpen met het ricotta-mengsel en leg ze naast elkaar in de saus. Bestrooi de pastaschelpen met de rest aan Parrano rasp. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette in 25 minuten gaar.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 553 kcal

Eiwit: 26,6 gram

Koolhydraten: 58,2 gram

  • waarvan suikers: 16,5 gram

Vet: 22,2 gram

Vezels: 4,8 gram

Zout: 2,2 gram

GEVULDE PASTASCHELPEN MET RICOTTA EN COURGETTE
PDF – 1,0 MB 207 downloads

🇬🇧

FILLED PASTA SHELLS WITH RICOTTA AND ZUCCHINI

 

2 persons / 553 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams of diced tomatoes
  • ½ tablespoon of Italian herbs
  • ½ medium onion
  • 1 clove of garlic
  • 120 uncooked grams of "conchiglioni rigati" (pasta shells)
  • ½ zucchini
  • 1 lemon
  • 10 grams of unsalted butter
  • 70 grams of Parrano grater
  • 100 grams of ricotta
  • 10 basil leaves
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop the onion and finely chop the clove of garlic. Melt the butter in a frying pan. Fry the onion and garlic until translucent. Add the tomato cubes and the Italian herbs and stir everything together. Let the sauce simmer for half an hour on low heat with the lid on the pan. Simultaneously cook the pasta shells in the pan "al dente". Drain and let them cool. Cut the zucchini into small cubes. Grate the zest of the lemon and finely chop the basil. Place the zucchini, the lemon zest, the ricotta, 50 grams of Parrano grater, the basil and a little pepper and salt in a large bowl or bowl. Add the lemon juice and taste if the ricotta mixture is flavored. Add more of the ingredients if necessary. Preheat the oven to 180 degrees Celsius. Pour the red pasta sauce into an oven dish. Fill the pasta shells with the ricotta mixture and place them side by side in the sauce. Sprinkle the pasta shells with the rest of the Parrano grater. Place the oven dish in the oven and bake the filled pasta shells with ricotta and zucchini in 25 minutes.

 

Nutritional value per person:

Energy: 553 kcal

Protein: 26.6 grams

Carbohydrates: 58.2 grams

  • including sugars: 16.5 grams

Fat: 22.2 grams

Fiber: 4.8 grams

Salt: 2.2 grams

FILLED PASTA SHELLS WITH RICOTTA AND ZUCCHINI
PDF – 1,0 MB 215 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.