


Vandaag een vegetarisch ovengerecht met zelf gemaakte aardappelpuree en met vega rulstukjes i.p.v. gehakt.
Op de foto is het niet echt goed te zien wat er onder het dakje van puree zit maar de mix van o.a. de rulstukjes, sperziebonen, tomaten en mosterd is een echt top. Ik proef toch echt even het verschil niet met gehakt.
Ik heb het al eens eerder gezegd, maar zelf aardappelpuree maken is toch zo eenvoudig en 100% lekkerder dan uit een pakje.
🍽
Today a vegetarian oven dish with home-made mashed potatoes and vegetarian loose pieces instead of minced meat.
It’s not easy to see on the picture what’s under the roof of puree, but the mix of the loose pieces, green beans, tomatoes and mustard is really great. I really don't taste the difference with minced meat.
I've said it before, but making mashed potatoes yourself is so easy and 100% tastier than from a packet.
🇳🇱
OVENSCHOTEL MET VEGA-GEHAKT EN SPERZIEBONEN
2 personen / 467 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappel
- 200 gram koelverse gebroken sperziebonen
- 3 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram rulstukjes (AH) of vega fijngehakt
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 10 gram amandelschaafsel
- ½ theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- beetje boter voor insmeren ovenschaal
Bereiding:
Kook de aardappelen in water met zout in 14-16 minuten gaar. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 minuten beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tomaat, knoflook en het gehakt 5 min. Voeg de sperziebonen en mosterd toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree erover. Strijk de aardappelpuree glad met de achterkant van een lepel. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel het amandelschaafsel en de paprikapoeder erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 467 kcal
Eiwit: 29,2 gram
Koolhydraten: 55,5 gram
- waarvan suikers: 7,2 gram
Vet: 12,6 gram
Vezels: 14,0 gram
Zout: 2,1gram
🇬🇧
OVEN DISH WITH VEGA MINCED MEAT AND GREEN BEANS
2 persons / 467 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potato
- 200 grams of chilled fresh green beans
- 3 vine tomatoes
- 1 clove of garlic
- 1 tablespoon of olive oil
- 200 grams of loose pieces (AH) or veggie finely chopped
- 1 tablespoon of ‘Zaanse’ mustard
- 10 grams of almond flakes
- ½ teaspoon of paprika powder
- pepper and salt
- butter for greasing the oven dish
Preparation:
Boil the potatoes in water with salt for 14-16 minutes until tender. Drain, but collect some of the cooking water. Mash the potatoes with the potato masher. If necessary, add some cooking liquid to make it smoother. Season with pepper. Meanwhile, cook the green beans in a pan of water for 6 minutes until al dente. Drain. In the meantime, cut the tomatoes into cubes. Finely chop the garlic. Heat half of the oil in a frying pan and fry the tomato, garlic and loose pieces for 5 minutes. Add the green beans and mustard and fry for 3 minutes. Season with pepper and salt if desired. Meanwhile preheat the oven to 180 ° C. Grease the oven dish. Divide the minced meat mixture over the oven dish and divide the puree over it. Smooth the mashed potatoes with the back of a spoon. Drizzle with the rest of the oil and spread the almonds and paprika on top. Bake in the middle of the oven for about 20 minutes until golden brown and done.
Nutritional value per person:
Energy: 467 kcal
Protein: 29.2 grams
Carbohydrates: 55.5 grams
- including sugars: 7.2 grams
Fat: 12.6 grams
Fiber: 14.0 grams
Salt: 2.1 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2016
Reactie plaatsen
Reacties