

Gister dit vegetarisch gerecht gemaakt voor de ‘peettante’ van onze Goofy. Ja zaterdag hebben we hem mogen ophalen. Wat een voorbeeldige ruwharige-choco-dwergteckel hebben wij gekregen.
Het kan zijn dat er wat minder gerechten de komende dagen verschijnen, de aandacht is eerst nu richting hem.
Dit gerecht is lekker en vol met groente. Wil je gewoon vlees eten vervang het door kipstukjes of shoarma.
🍽
Yesterday this vegetarian dish made for the "godmother" of our Goofy. Yes we were allowed to pick him up on Saturday. What an exemplary wirehaired chocolate midget dachshund we have got.
It may be that less dishes will appear in the coming days, the attention is now towards him.
This dish is tasty and full of vegetables. If you just want to eat meat, replace it with chicken pieces or shawarma.
🇳🇱
ROERBAK VAN VEGA SHOARMA, HOLLANDSE ROERBAKGROENTE & TERIYAKI
4 personen / 512 kcal per persoon
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 350 gram vega shoarma
- 800 gram koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika, sperziebonen
- 100 ml woksaus teriyaki
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel wit sesamzaad
- zout
Bereiding:
Rooster de het sesamzaad in een droge koekenpan bruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de shoarma 1 minuut. Voeg de roerbakgroente, teriyaki woksaus en sojasaus toe en bak 8 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Serveer de roerbak met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 512 kcal
Eiwit: 23,5 gram
Koolhydraten: 74,7 gram
- waarvan suikers: 8,9 gram
Vet: 10,9 gram
Vezels: 10,2 gram
Zout: 3,6 gram
🇬🇧
STIR-FRY OF VEGA SHAWARMA, DUTCH STIR-FRY VEGETABLES & TERIYAKI
4 persons / 512 kcal per person
Ingredients
- 300 grams white rice
- 3 spring onions
- 1 tablespoon of sesame oil
- 350 grams of vegetarian shawarma
- 800 grams of chilled Dutch stir-fry vegetables, sweet pointed pepper, green beans
- 100 ml teriyaki wok sauce
- 2 tablespoons of soy sauce
- 1 tablespoon of white sesame seeds
- salt
Preparation:
Roast the sesame seeds in a dry frying pan until brown. Cook the rice according to the directions on the package. Meanwhile cut the spring onions into thin rings. Heat the oil in a wok or frying pan over high heat and fry the shawarma for 1 minute. Add the stir-fry vegetables, teriyaki wok sauce and soy sauce and fry for 8 minutes. Add the spring onion and fry 1 minute more. Serve the stir-fry with the rice. Sprinkle with the sesame seeds.
Nutritional value per person:
Energy: 512 kcal
Protein: 23.5 grams
Carbohydrates: 74.7 grams
- including sugars: 8.9 grams
Fat: 10.9 grams
Fiber: 10.2 grams
Salt: 3.6 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties