

Het kan ook te gek worden, maar hier is mijn 2e vegetarische gerecht voor deze week. 🤣😂
Dit is een eenvoudige moussaka met vegetarisch gehakt. Maar deze doet zekers niet onder aan eentje met rundergehakt. Heerlijk om dit samen met het stokbroodje te eten. We hebben er van genoten.
🍽
It can get crazy too, but here's my 2nd vegetarian dish for this week. 🤣😂
This is a simple moussaka with vegetarian minced meat. But this is certainly not inferior to one with ground beef. Delicious to eat this together with the baguette. We enjoyed it.
🇳🇱
VEGETARISCHE MOUSSAKA
2 personen / 539 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 1½ eetlepel olijfolie
- 100 gram vegetarische basis rulstukjes
- 175 gram tomato frito
- ½ theelepel gemalen kaneel
- 50 ml water
- 1 aubergine
- 75 gram geraspte jonge kaas 48+
- ½ meergranen afbakstokbrood
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomato frito toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kaneel en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 3 min. Snijd de aubergines in ronde plakken van een ½ cm. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 minuut. Giet af en laat uitlekken. Leg de helft van de aubergine in de ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Bak de meergranen stokbrood de laatste 10 minuten mee.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 539 kcal
Eiwit: 29,4 gram
Koolhydraten: 44,5 gram
- waarvan suikers: 14,9 gram
Vet: 23,3 gram
Vezels: 10,3 gram
Zout: 3,2 gram
🇬🇧
VEGETARIAN MOUSSAKA
2 persons / 539 kcal per person
Ingredients:
- 1 medium onions
- 1 clove of garlic
- 1 tablespoon of olive oil
- 100 grams of vegetarian minced meat
- 175 grams of tomato frito
- ½ teaspoon of ground cinnamon
- 50 ml of tap water
- 1 eggplant
- 75 grams of grated young cheese 48+
- ½ multigrain pre-baked bread
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 200 °C. Chop the onion and the garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the onion for 2 minutes over medium heat. Add the garlic and fry for 1 minute. Add the loose pieces and cook for 2 minutes. Add the tomato frito and fry for 1 minute. Add the cinnamon and water and season with salt and pepper. Heat the sauce for 3 min. Cut the eggplant into ½ cm round slices. Boil the eggplant slices in boiling water with salt for 1 minute. Drain it. Place half of the eggplant in the baking dish. Cover with the ground beef mixture and the rest of the eggplant. Sprinkle with the cheese and bake in the middle of the oven for about 30 minutes. Bake the multigrain baguette in the last 10 minutes.
Nutritional value per person:
Energy: 539 kcal
Protein: 29.4 grams
Carbohydrates: 44.5 grams
- including sugars: 14.9 grams
Fat: 23,3 grams
Fiber: 10,3 grams
Salt: 3,2 grams
Reactie plaatsen
Reacties