PILAV MET PEER, ROZIJNEN EN SPINAZIE / PILAF WITH PEAR, RAISINS AND SPINACH

Vandaag een pilav in vegetarisch versie. Een goed gevulde pilav met rozijnen, spinazie en peer. De peer komt goed tot zijn recht in dit gerecht.

De rulstukjes zorgt voor een knapperig effect. Weer leuk zo’n ander gerecht op tafel te zetten.

🍽

Today a pilaf in vegetarian version. A well-filled pilaf with raisins, spinach and pear. The pear comes into its own in this dish.

The vegetarian minced meat provide a crunchy effect. Nice to put such a different dish on the table.

🇳🇱

PILAV MET PEER, ROZIJNEN EN SPINAZIE

 

2 personen / 534 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • 200 gram winterpenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 130 gram basmatirijst
  • ¾ groentebouillontablet
  • 25 gram rozijnen
  • 1½ theelepel ras el hanout
  • 325 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 conference peer
  • 100 gram vegetarische basis rulstukjes
  • 100 gram bladspinazie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontablet, rozijnen, ⅓ van de ras el hanout toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg het water toe en breng dit aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 12-15 minuten garen totdat het water is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de ras el hanout 5-6 minuten op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit. Indien nodig breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel de gebakken rulstukjes erover.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 534 kcal

Eiwit: 18,0 gram

Koolhydraten: 72,9 gram

  • waarvan suikers: 16,4 gram

Vet: 14,3 gram

Vezels: 10,9 gram

Zout: 2,3 gram

PILAV MET PEER ROZIJNEN EN SPINAZIE
PDF – 1,0 MB 200 downloads

🇬🇧

PILAF WITH PEAR, RAISINS AND SPINACH

 

2 persons / 534 kcal per person

 

Ingredients

  • 200 grams of winter carrots
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 130 grams of basmati rice
  • ¾ vegetable stock tablet
  • 25 grams of raisins
  • 1½ teaspoons ras el hanout
  • 325 ml of water
  • 1 clove of garlic
  • 1 conference peer
  • 100 grams of vegetarian minced meat
  • 100 grams of leaf spinach
  • pepper and salt

 

Preparation:

Peel the carrots and cut into ½ cm slices. Heat half of the oil in a skillet and fry the carrots over medium heat for 3 minutes. Add the rice, stock tablet, raisins, ⅓ of the ras el hanout and fry for 1 minute. Add the water and bring to a boil and cook the pilaf over medium heat with the lid on the pan for 12-15 minutes until the water is absorbed by the rice. Stir regularly. Meanwhile, finely chop the garlic. Peel and cut the pears into 1 cm cubes. Heat the rest of the oil in a frying pan and stir fry the vegetarian minced meat with the rest of the ras el hanout for 5-6 minutes on high heat. Add the garlic and cook for 2 more minutes over medium heat. When the rice is cooked, add the spinach in parts and reduce. Add the pear, heat briefly and turn off the heat. If necessary, season with salt and pepper. Divide the pilaf over deep plates and divide the baked vegetarian minced meat over it.

 

Nutritional value per person:

Energy: 534 kcal

Protein: 18.0 grams

Carbohydrates: 72.9 grams

  • including sugars: 16.4 grams

Fat: 14.3 grams

Fiber: 10.9 grams

Salt: 2.3 grams

PILAF WITH PEAR RAISINS AND SPINACH
PDF – 1,0 MB 200 downloads

Bron: AH Allerhande magazine 2019 nr. 07

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.