

Gister hebben we weer gegeten bij mijn moeder, dit keer heeft mijn partner mosselen voor ons allen gekookt op traditionele wijze. Of dit aan mijn kcal limiet voldeed weet ik niet, ik heb het niet uitgerekend dit keer. Wel kreeg ik van haar receptenkaarten welke bij de DEKAMARKT vandaan komen, ze kijkt ook voor mij of er recepten zijn die voldoen aan mijn max600kcal.
Dit is het 1e gerecht wat ik maak van deze kaarten, een vegetarisch rijstgerecht. Er zit nog een lekkere ‘bite’ in de broccolirijst en paksoi en je kan het zo pittig maken als je zelf wilt met de sambal.
🍽
Yesterday we had dinner with my mother again, this time my partner cooked mussels for us all in a traditional way. I do not know whether this met my kcal limit, I did not calculate it this time. However, I received from her recipe cards which come from DEKAMARKT (Dutch food market), she also looks for me if there are recipes that meet my max600kcal.
This is the 1st dish I make from these cards, a vegetarian rice dish. There is still a nice "bite" in the broccoli rice and pak choi and you can make it as spicy as you want with the sambal.
🇳🇱
GEBAKKEN RIJST MET BROCCOLIRIJST EN PAKSOI
2 personen / 538 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 1½ olie
- 2 bosuitjes
- 1 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 paksoi (~ 350 gram)
- 80 gram witte rijst
- 200 gram broccolirijst
- 100 gram tuinerwten
- 1 eetlepel sojasaus
- 35 gram ongezouten pinda’s
- ½ theelepel sambal oelek
- verse basilicum
- peper en zout
Bereiding:
Kook de witte rijst volgens omschrijving op de verpakking. Laat de tuinerwten ontdooien. Klop 1 ei los. Snij de bosui in ringen. Schil de gember en hak dit fijn. Snijd de knoflook fijn. Rooster de pinda kort in een droge koekenpan. Snijd de paksoi in stukken van ca. 2 cm. Verwarm de ½ eetlepel olie in een wok. Bak ¾ van de bosui met de gember op middelhoog vuur 1 minuut. Bak de knoflook en paksoi 1 minuut mee. Giet het losgeklopten ei erbij. Voeg na 30 seconden de rijst toe. Doe de broccolirijst en tuinerwten erbij en bak omscheppend 5 minuten. Bak ondertussen in een koekenpan met 1 eetlepel olie 2 spiegeleieren. Haal de pan met rijst van het vuur. Breng op smaak met de sojasaus, sambal en versgemalen zwarte peper. Schep de pinda’s erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout. Schep de gebakken rijst in 2 kommen. Hak de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn. Bestrooi met basilicum en de achtergehouden bosui en leg de gebakken eieren er bovenop. Serveer eventueel met sambal erbij.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 538 kcal
Eiwit: 25,2 gram
Koolhydraten: 44,5 gram
- waarvan suikers: 6,3 gram
Vet: 26,4 gram
Vezels: 10,4 gram
Zout: 2,4 gram
🇬🇧
BAKED RICE WITH BROCCOLI RICE AND PAK CHOI
2 persons / 538 kcal per person
Ingredients:
- 3 eggs
- 1½ oil
- 2 spring onions
- 1 cm of fresh ginger
- 1 clove of garlic
- 1 pak choi (~ 350 grams)
- 80 grams of white rice
- 200 grams of broccoli rice
- 100 grams of garden peas
- 1 tablespoon of soy sauce
- 35 grams of unsalted peanuts
- ½ teaspoon of sambal oelek
- fresh basil
- pepper and salt
Preparation:
Cook the white rice according to the description on the package. Thaw the garden peas. Beat 1 egg. Cut the spring onion into rings. Peel the ginger and chop finely. Finely chop the garlic. Briefly toast the peanut in a dry frying pan. Cut the pak choi into pieces of about 2 cm. Heat the ½ tablespoon of oil in a wok. Fry ¾ of the spring onion with the ginger over medium heat for 1 minute. Fry the garlic and pak choi for 1 minute. Pour in the beaten egg. Add the rice after 30 seconds. Add the broccoli rice and garden peas and fry for 5 minutes. Meanwhile, fry 2 fried eggs in a frying pan with 1 tablespoon of oil. Remove the pan of rice from the heat. Season with the soy sauce, sambal and freshly ground black pepper. Stir in the peanuts. Taste and, if necessary, further season with salt. Spoon the fried rice into 2 bowls. Chop the leaves of 2 sprigs of basil. Sprinkle with basil and the remaining spring onion and place the fried eggs on top. Serve with sambal if necessary.
Nutritional value per portion:
Energy: 538 kcal
Protein: 25.2 grams
Carbohydrates: 44.5 grams
- including sugars: 6.3 grams
Fat: 26.4 grams
Fiber: 10.4 grams
Salt: 2.4 grams
Bron: Dekamarkt receptenkaart
Reactie plaatsen
Reacties