

Wat grappig vandaag zag ik herhaling van Op1 en daar zag ik André van Duin en Robèrt van Beckhoven praten over het programma ‘Heel Holland Bakt’. Het 1e seizoen gemaakt in 2013 had als winnaar Rutger van den Broek en voor vanavond had ik al het recept klaar liggen welke ik op zijn Instagram pagina, @rutgerbakt, had gevonden.
In zijn recept gebruikt hij zelfgemaakte bladerdeeg, ik heb het mezelf makkelijk gemaakt om het deeg te pakken wat nog in mijn vriezer lag.
Zelf schreef Rutger over het gerecht: ‘Ben je op zoek naar een lekkere vegetarische hartige taart? Dan moet je zeker deze hartige taart met broccoli eens proberen! Mijn vriend eet vegetarisch en broccoli is ook nog eens zijn lievelingsgroente. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze hartige taart regelmatig bij ons op tafel staat’.
Ik vind zelf broccoli ook een heerlijke groente, ik heb de hoeveelheden wat aangepast om aan mijn max600kcal te komen. Echt een heerlijk gerecht was dit. Wat we over hebben eten we morgen voor de lunch.
Rutger dank voor de inspiratie.
🍽
How funny today I saw repetition of Op1 (Dutch talk program) and there I saw André van Duin and Robèrt van Beckhoven talking about the program "Heel Holland Bakt". The 1st season made in 2013 had Rutger van den Broek as winner and for tonight I had already prepared the recipe that I found on his Instagram page, @rutgerbakt.
In his recipe he uses homemade puff pastry, I made it easy for myself to get the dough that was still in my freezer.
Rutger himself wrote about the dish: "Are you looking for a tasty vegetarian savory pie? Then you should definitely try this savory pie with broccoli! My friend eats vegetarian and broccoli is also his favorite vegetable. It will therefore not surprise you that this savory cake is regularly on our table ".
I also think broccoli is a delicious vegetable, I have adjusted the amounts a bit to get to my max600kcal. This was a really delicious dish. What we have left we eat for lunch tomorrow.
🇳🇱
HARTIGE-BROCCOLI-TAART
4 personen / 573 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- ½ eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram broccoliroosjes
- 4 eieren
- 125 gram crème fraîche
- 2 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels paneermeel
- 75 gram walnoten
- 75 gram Parmigiano Reggiano flakes
- peper en zout
Bereiding:
Sniper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak daar de sjalotjes en knoflook 3 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen. Kook de broccoli 5 minuten beetgaar in kokend water. Schep de broccoli in een zeef en spoel deze af met koud water. Laat het vervolgens goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats een ovenrooster iets onder het midden van de oven. Laat het deeg ontdooien en bekleed een spring- of quichevorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede met het deeg en snijd het overhangende deeg af. Strooi het paneermeel over de bodem. Meng de broccoli met de gebakken sjalot en knoflook en schep dit in de vorm. Meng de eieren met de crème fraîche en breng dit mengsel op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Hak de walnoten in stukjes. Schenk dit over de vulling heen en bestrooi alles met de stukjes walnoot en de kaas. Bak de taart in 40-50 minuten gaar.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 573 kcal
Eiwit: 25,0 gram
Koolhydraten: 26,0 gram
- waarvan suikers: 2,9 gram
Vet: 46,5 gram
Vezels: 5,9 gram
Zout: 1,7 gram
🇬🇧
SAVORY-BROCCOLI-PIE
4 persons / 573 kcal per person
Ingredients:
- 5 slices of frozen dough for a savory pie
- ½ tablespoon of olive oil
- 2 shallots
- 2 cloves of garlic
- 500 grams of broccoli florets
- 4 eggs
- 125 grams of crème fraiche
- 2 teaspoon of curry powder
- 2 tablespoons breadcrumbs
- 75 grams of walnuts
- 75 grams of Parmigiano Reggiano flakes
- pepper and salt
Preparation:
Chop the shallots and finely chop the garlic. Heat the olive oil in a pan and fry the shallots and garlic there for 3 minutes. Then let it cool down. Boil the broccoli in boiling water for 5 minutes. Spoon the broccoli into a strainer and rinse with cold water. Then let it drain well. Preheat the oven to 180 °C and place an oven rack slightly below the center of the oven. Let the dough thaw and line a spring or quiche mold of about 24 centimeters in diameter with the dough and cut off the overhanging dough. Sprinkle the breadcrumbs over the bottom. Mix the broccoli with the fried shallot and garlic and spoon into the form. Mix the eggs with the crème fraiche and season this mixture with the curry powder, salt and pepper. Chop the walnuts into pieces. Pour this over the filling and sprinkle everything with the pieces of walnut and cheese. Bake the cake for 40-50 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 573 kcal
Protein: 25.0 grams
Carbohydrates: 26.0 grams
- including sugars: 2.9 grams
Fat: 46.5 grams
Fiber: 5.9 grams
Salt: 1.7 grams
Bron: @rutgerbakt (Instagram) / www.rutgerbakt.nl
Reactie plaatsen
Reacties