NAANPIZZA MET TOMATENSALADE / NAAN PIZZA WITH TOMATO SALAD

Vandaag weer terug in Amsterdam en dan zit ik eigenlijk weer snel in de modus van max600kcal. Maandag begin ik officieel weer met het presenteren van willekeurige gerechten, vegetarisch maar ook met vlees, gevogelte of schaaldieren. Visgerechten zie je niet verschijnen aangezien ik niet van vis hou.

Vandaag een voorproefje van een vegetarisch gerecht. Een snelle licht pittige pizza gemaakt met naanbrood.

Ook heel goed te maken voor kleine snack tussendoor, door de naanbroden te delen in 2 en dan te serveren.

🍽

Today back in Amsterdam and then I am actually back in the mode of max600kcal. Monday I officially start again with presenting random dishes, vegetarian but also with meat, poultry or shellfish. You don't see fish dishes because I don't like fish.

Today a taste of a vegetarian dish. A quick slightly spicy pizza made with naan bread.

Also very good for a small snack in between, by dividing the naan bread in 2 and then serving.

🇳🇱

NAANPIZZA MET TOMATENSALADE

 

2 personen / 598 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 4 mini ‘garlic & coriander’ naanbroden (à 60 gram)
  • 4 eetlepels Mister Kitchen’s pizzasaus spicy tomato
  • 125 gram mozzarella
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram ui
  • 90 gram kastanjechampignons
  • 85 gram rucola
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 takjes basilicum vers
  • peper

 

Bereiding:

Verwarm oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de ui in halve ringen. Leg de naanbroden op bakpapier beklede bakplaat. Smeer de broden in met de pizzasaus. Verdeel de over elke brood 1 cherrytomaat. Verdeel hierna ook de champignons en de ui hier overheen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit ook over de broden. Bak de naanpizza’s ca. 12 minuten in de oven. Meng ondertussen de rest van de tomaten met de rucola in een schaal. Meng de salade met de balsamicoazijn. Snijd de basilicum fijn. Neem de pizza’s uit de oven strooi wat peper er overheen en verdeel de basilicum erover. Serveer de pizza’s met de tomatensalade.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 598 kcal

Eiwit: 26,5 gram

Koolhydraten: 73,7 gram

  • waarvan suikers: 20,3 gram

Vet: 20,2 gram

Vezels: 7,0 gram

Zout: 1,6 gram

NAANPIZZA MET TOMATENSALADE
PDF – 1.023,6 KB 211 downloads

🇬🇧

NAAN PIZZA WITH TOMATO SALAD

 

2 persons / 598 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 4 mini garlic & coriander naan breads (à 60 grams)
  • 4 tablespoons Mister Kitchen's pizza sauce spicy tomato
  • 125 grams of mozzarella
  • 200 grams of cherry tomatoes
  • 50 grams of onion
  • 90 grams of chestnut mushrooms
  • 85 grams of rocket salad
  • 1 tablespoon of balsamic vinegar
  • 2 sprigs of fresh basil
  • pepper

 

Preparation:

Preheat oven to 200 °C. Cut the tomatoes into quarters. Cut the chestnut mushrooms into slices and the onion in half rings. Place the naan breads on baking paper lined baking sheet. Coat the breads with the pizza sauce. Divide 1 cherry tomato over each bread. Then also divide the mushrooms and onion over it. Cut the mozzarella into slices and also spread this over the loaves. Bake the naan pizzas in the oven for about 12 minutes. Meanwhile, mix the rest of the tomatoes with the rocket salad in a bowl. Mix the salad with the balsamic vinegar. Chop the basil finely. Take the pizzas out of the oven and sprinkle some pepper on top and also spread the basil. Serve the pizzas with the tomato salad.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 598 kcal

Protein: 26.5 grams

Carbohydrates: 73.7 grams

  • including sugars: 20.3 grams

Fat: 20.2 grams

Fiber: 7.0 grams

Salt: 1.6 grams

NAAN PIZZA WITH TOMATO SALAD
PDF – 1,0 MB 202 downloads

Bron: max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb