PAPRIKA-TOMATENSOEP MET WORTEL TORTILLA-PIZZA / BELL PEPPER-TOMATO SOUP WITH CARROT TORTILLA-PIZZA

Vandaag een dubbel gerecht gelijk op tafel. Soep samen met een pizza.

De tomaten-paprika soep heerlijk op smaak, je proeft echt beide smaken goed terug. Ik heb een dubbele hoeveelheid soep gemaakt, heb ik morgen bij de lunch ook nog een portie per persoon. Op de ingrediënten foto zie je nog crème fraîche staan. Ik ben deze vergeten toe te voegen, maar zonder was het ook al lekker.

Daarnaast een pizza gemaakt met de heerlijke @nofairytales groenten tortilla, ik heb voor wortel gekozen. Maar alle smaken kunnen gebruikt worden. De pizza is afgemaakt met eigen kweek basilicum. Het heeft wel wat maanden geduurd maar dan heb je eindelijk eens een plantje staan. 😁

🍽

Today a double dish on the table. Soup along with a pizza.

The tomato-bell pepper soup has a delicious taste, you really taste both flavors well. I made a double amount of soup, I also have one portion per person at lunch tomorrow. On the ingredients photo you can still see crème fraiche. I forgot to add it, but it was already tasty without it.

In addition, a pizza made with the delicious @nofairytales vegetable tortilla, I chose carrot. But all flavors can be used. The pizza is finished with home-grown basil. It took a few months, but then you finally have a plant. 😁

🇳🇱

PAPRIKA-TOMATENSOEP MET WORTEL TORTILLA-PIZZA

 

2 personen / 398 kcal per portie

 

Ingrediënten:

SOEP

  • ½ ui
  • ½ rode paprika
  • ½ eetlepel olie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes (blik)
  • ½ groentebouillontablet
  • 300 ml kraanwater
  • 1½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout

PIZZA

  • 2 wortel tortilla wraps
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 gram mozzarella
  • 2 trostomaten
  • 2 takjes basilicum
  • peper en zout

 

Bereiding soep:

Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, het paprikapoeder en de ui 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereiding pizza:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de tortilla’s met de tomatenpuree. Snijd de bol mozzarella in 10 plakjes. Snijd de trostomaten elk in 5 plakjes. Verdeel de plakjes mozzarella en tomaat over de tortilla’s en leg deze op met bakpapier beklede bakplaten. Breng nog wat op smaak met peper en zout. Bak ze 12 minuten in de oven.

 

Neem de tortillapizza’s uit de oven en beleg ze met de basilicumblaadjes. Verdeel de soep over de kommen en voeg aan elke kom wat crème fraîche toe. Serveer de pizza bij de paprika-tomatensoep.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 398 kcal

Eiwit: 18,4 gram

Koolhydraten: 31,4 gram

  • waarvan suikers: 14,6 gram

Vet: 21.6 gram

Vezels: 6,4 gram

Zout: 3,8 gram

PAPRIKA TOMATENSOEP MET WORTEL TORTILLA PIZZA
PDF – 254,6 KB 191 downloads

🇬🇧

BELL PEPPER-TOMATO SOUP WITH CARROT TORTILLA-PIZZA

 

2 persons / 398 kcal per serving

 

Ingredients:

SOUP

  • ½ onion
  • ½ red bell pepper
  • 1½ tablespoon of oil
  • ½ tablespoon of paprika powder
  • 200 grams of tomato cubes (can)
  • ½ vegetable stock tablet
  • 300 ml tap water
  • 1½ teaspoon of dried rosemary
  • 2 tablespoons of crème fraiche
  • pepper and salt

PIZZA

  • 2 carrot tortilla wraps
  • 1 tablespoon of tomato paste
  • 125 grams of mozzarella
  • 2 vine tomatoes
  • 2 sprigs of basil
  • pepper and salt

 

Soup preparation:

Chop the onion. Cut the bell pepper into pieces. Heat the oil in a stockpot and fry the bell pepper, paprika powder and onion for 5 minutes. Add the tomato cubes, the vegetable stock tablet and water and bring to the boil. Add the rosemary and cook over low heat for 20 minutes. Mash the soup with the hand blender and season with salt and pepper.

 

Pizza preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Brush the tortillas with the tomato paste. Cut the mozzarella ball into 10 slices. Cut the vine tomatoes into 5 slices each. Divide the mozzarella and tomato slices over the tortillas and place on baking sheets lined with parchment paper. Season with pepper and salt. Bake them in the oven for 12 minutes.

 

Take the tortilla pizzas out of the oven and top them with the basil leaves. Divide the soup over the bowls and add some crème fraiche to each bowl. Serve the pizza with the pepper-tomato soup.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 398 kcal

Protein: 18.4 grams

Carbohydrates: 31.4 grams

  • including sugars: 14.6 grams

Fat: 21.6 grams

Fiber: 6.4 grams

Salt: 3.8 grams

BELL PEPPER TOMATO SOUP WITH CARROT TORTILLA PIZZA
PDF – 243,8 KB 210 downloads

Bron: AH Allerhande / @max600kcal (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb