

Vandaag een heerlijk groenten lasagne. In plaats van de lasagne vellen is hier gebruik gemaakt van courgette in linten. En de saus is ook nog eens rijk gevuld met groenten. Je mist de pasta niet bij dit gerecht.
Bij onze versmarkt ’t bakkerswinkeltsje in @burdaard komt het vlees van @slagerijschreiber vandaan. Ja naast brood verkoopt dit winkeltje ook producten vanuit de streek.
🍽
Today a delicious vegetable lasagna. Zucchini in ribbons has been used instead of the lasagna sheets. And the sauce is also richly filled with vegetables. You will not miss the pasta with this dish.
🇳🇱
COURGETTELASAGNE MET GEHAKT & TOMATENSAUS
2 personen / 589 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
- 200 gram half-om-half gehakt of rundergehakt
- 1½ gram (1½ theelepel) gedroogde oregano
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
- 345 gram passata di pomodoro fijn gekruid
- 1 courgette
- 125 gram mozzarella
- peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in ca. 2 minuten rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 minuten mee. Schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi de lasagne met wat versgemalen peper.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 589 kcal
Eiwit: 41,3 gram
Koolhydraten: 30,7 gram
- waarvan suikers: 28,1 gram
Vet: 31,6 gram
Vezels: 7,8 gram
Zout: 1,5 gram
🇬🇧
ZUCCHINI LASAGNE WITH MINCED MEAT & TOMATO SAUCE
2 persons / 589 kcal per person
Ingredients:
- 1 clove of garlic
- ½ tablespoon olive oil
- 200 grams of half-and-half minced meat or ground beef
- 1½ grams dried oregano
- 400 grams finely chopped Italian stir-fried vegetables
- 345 grams of passata di pomodoro, finely seasoned
- 1 zucchini
- 125 grams mozzarella
- pepper
Preparation:
Preheat the oven to 200°C. Finely chop the garlic cloves. Heat the oil in the frying pan and fry the garlic for 1 minute over medium heat. Add the minced meat and the oregano and fry the meat for about 2 minutes. Add the stir-fried vegetables and fry for 5 minutes. Pour in the passata and let it simmer for 5 minutes. Season with pepper. Meanwhile, shave ribbons off the zucchini with the cheese slicer or vegetable peeler. Cut the mozzarella into slices. Divide ⅓ part of the zucchini ribbons over the oven dish. Spoon half of the meat sauce over it and make another layer and finish with zucchini ribbons. Place the mozzarella slices on top and bake the lasagna in the middle of the oven for about 20 minutes until golden brown and cooked through. Sprinkle the lasagna with some freshly ground pepper.
Nutritional value per person:
Energy: 589 kcal
Protein: 41.3 grams
Carbohydrates: 30.7 grams
- including sugars: 28.1 grams
Fat: 31.6 grams
Fiber: 7.8 grams
Salt: 1.5 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl #verstegenfriends @galbani_nederland @slagerijschreiber #burdaard @bakkerswinkelstje #bakkerswinkeltsje
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Box Week 38 2019
Reactie plaatsen
Reacties