

Ja daar ben ik dan weer na lange tijd. Het is met niet gelukt om na mijn laatst ‘post’ van 10 oktober een eerder nieuwe gerecht te gaan koken welke voldoet aan mijn max600kcal voor de hoofdmaaltijd.
Voor deze week heb ik al 3 nieuwe gerechten uitgezocht waaronder deze snijbonenstamppot.
Een eenvoudig gerecht maar zekers zeer smaakvol. Heerlijk de gebakken ui en tomaat te hebben als smaakversterker van de stamppot.
π½
Yes, here I am again after a long time. After my last post of October 10, I did not succeed in cooking any new dish that meet my max600kcal for the main meal.
For this week I have already selected 3 new dishes, including this string bean stew.
A simple dish but certainly very tasty. Delicious to have the fried onion and tomato as a flavor enhancer of the stew.
π³π±
SNIJBONENSTAMPPOT MET FILETLAPJES EN GEBAKKEN TOMATEN
2 personen / 432 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappel / stamppot aardappelen
- 200 gram gesneden snijbonen
- 100 gram rode uien
- 1 eetlepel olie
- 125 gram cherrytomaten
- 2½ filetlapjes à la minute
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de uien in halve ringen. Halveer de tomaten. Kook de aardappelen in laagje water met zout in ca. 14-16 minuten gaar. Kook de snijbonen in een andere pan met kokend water ca. 10 minuten beetgaar en giet af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 minuten met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 minuten mee. Giet de aardappelen af en vang ~125 ml kookvocht (per 2 personen) op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng met indien gewenst wat kookvocht toe. Verdeel de snijbonen door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de filetlapjes, ui en tomaten.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 432 kcal
Eiwit: 26,6 gram
Koolhydraten: 52,8 gram
- waarvan suikers: 7,8 gram
Vet: 10,2 gram
Vezels: 9,9 gram
Zout: 1,1 gram
π¬π§
BEAN STEW POT WITH FILLET STEAKS AND BAKED TOMATOES
2 persons / 432 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potato / stew potatoes
- 200 grams sliced ββstring beans
- 100 grams of red onions
- 1 tablespoon of oil
- 125 grams of cherry tomatoes
- 2½ fillet steaks à la minute
- pepper and salt
Preparation:
Cut the onions into half rings. Halve the tomatoes. Boil the potatoes in a layer of water with salt for about 14-16 minutes. Boil the string beans in another pan of boiling water for about 10 minutes and drain. Heat the oil in a frying pan and fry the onions for 5 minutes over medium heat. Sprinkle the fillet steaks with pepper and fry with the onion for 3 minutes. Turn half way. Add the tomatoes and fry for a further 3 minutes. Drain the potatoes and collect ~125 ml of cooking liquid (per 2 people). Mash the potatoes with the potato masher, mix with some cooking liquid if desired. Divide the string beans through the puree. Season the stew with salt and pepper to taste and serve with the fillet steaks, onion and tomatoes.
Nutritional value per person:
Energy: 432 kcal
Protein: 26.6 grams
Carbohydrates: 52.8 grams
- including sugars: 7.8 grams
Fat: 10.2 grams
Fiber: 9.9 grams
Salt: 1.1 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #stamppot #tomaten
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande september 2021
Reactie plaatsen
Reacties