

Ik kocht bij een plaatselijke Albert Hein gemend gehakt van een Friese slager (even de naam vergeten op te schrijven). Zo leuk dat zo’n keten dat doet. Voor de berekening van kcal ben ik uitgegaan van half-om-half gehakt.
Het was een leuk gerecht om op tafel te zetten. Mooi verschillende kleuren en smaken op het bord.
🍽
I bought mixed minced meat from a Frisian butcher at a local Albert Hein (Dutch supermarket) (forgot to write down the name). So nice that such a chain does that. For the calculation of kcal I assumed half-and-half minced meat.
It was a nice dish to put on the table. Different colors and flavors on the plate.
🇳🇱
GEHAKTBALLETJES EN PILAV MET PERZIK EN BONEN
2 personen / 599 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 200 gram gemengd gehakt (half om half)
- ½ eetlepel olie
- 1 ui
- ½ theelepel gemalen komijn
- 200 gram sperziebonen
- 130 gram basmatirijst
- 115 gram perziken op sap (uitlekgewicht)
- 1 eetlepel rozijnen
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. (Maak de sperziebonen schoon en halveer de bonen, indien nodig), kook ze 6 minuten voor. Snipper de ui. Kruid het gehakt met wat peper en zout en draai met natte handen 12 balletjes van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de balletjes 10 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst. Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 599 kcal
Eiwit: 27,5 gram
Koolhydraten: 74,9 gram
- waarvan suikers: 15,3 gram
Vet: 20,8 gram
Vezels: 7,4 gram
Zout: 1,5 gram
🇬🇧
MEATBALLS AND PILAV WITH PEACH AND BEANS
2 persons / 599 kcal per person
Ingredients:
- 200 grams of mixed minced meat (half and half)
- ½ tablespoon oil
- 1 onion
- ½ teaspoon ground cumin
- 200 grams of green beans
- 130 grams of basmati rice
- 115 grams of peaches in juice (drained weight)
- 1 tablespoon of raisins
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to the instructions on the package. (Clean the green beans and halve the beans if necessary), pre-cook them for 6 minutes. Chop the onion. Season the minced meat with some salt and pepper and, with wet hands, make 12 balls of the minced meat the size of a small walnut. Heat a frying pan without oil and fry the balls for 10 minutes on medium heat on all sides until golden brown and cooked through. Meanwhile, heat the oil in a large frying pan and fry the onion with the cumin for 2 minutes over medium heat. Add the green beans and cook for a further 6 minutes. Stir in the rice and cook for a further 2 minutes. Season, if necessary, with pepper and salt. Meanwhile, drain the peaches and cut into pieces. Toss through the rice along with the raisins. Divide the meatballs over the pilaf. Serve immediately.
Nutritional value per person:
Energy: 599 kcal
Protein: 27.5 grams
Carbohydrates: 74.9 grams
- including sugars: 15.3 grams
Fat: 20.8 grams
Fiber: 7.4 grams
Salt: 1.5 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @lassie_official @delmonte_nl @verstegennl #verstegenprofessional @verstegenprofessional #delmonte
Bron: Gebaseerd op AH Allerhande Magazine 2016 nr. 11 - Heerlijk avondje samen
Reactie plaatsen
Reacties