

Mijn eerste gerecht wat ik met jullie deel vanuit Friesland is deze goedgevulde Spaanse tomatensoep. Een soort surf en turf in de soep. Bij het bakken van de chorizo komt de olie vrij van de worst en de keuken krijgt een heerlijke geur. Het lekkere aan deze maaltijdsoep is dat de groente nog een bijt hebben en zoals de titel al zegt dat deze goedgevuld is.
🍽🍽🍽
My first dish that I share with you from Friesland is this well-filled Spanish tomato soup. A kind of surf and turf in the soup. When frying the chorizo, the oil is released from the sausage and the kitchen gets a wonderful smell. The nice thing about this meal soup is that the vegetables still have a bite and, as the title says, it is well filled.
🇳🇱
GOEDGEVULDE SPAANSE TOMATENSOEP
4 personen / 436 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 100 gram chorizo Pamplona
- 1 zak paprikamix
- 1 venkelknol
- 350 ml krachtbouillon tomaat
- 400 gram gepelde tomaten
- 400 gram kikkererwten in blik
- 100 gram garnalen
- 4 afbak pistoletjes
Bereiding:
Bak de pistoletjes af volgens omschrijving op verpakking. Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur ~ 6 minuten Roer regelmatig. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak ~ 3 minuten mee. Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Voeg de gepelde tomaten in deze erbij en breng tegen de kook aan. Maak de tomaten stuk met je spatel. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 minuten. Schep de soep in ruime kommen en serveer met pistoletje per kom.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 436 kcal
Eiwit: 21,2 gram
Koolhydraten: 51,8 gram
- waarvan suikers: 9,8 gram
Vet: 13,2 gram
Vezels: 11,4 gram
Zout: 3,1 gram
🇬🇧
WELL-FILLED SPANISH TOMATO SOUP
4 persons / 436 kcal per person
Ingredients:
- 100 grams of chorizo Pamplona
- 1 bag of bell pepper mix
- 1 fennel bulb
- 350 ml tomato power stock
- 400 grams of peeled tomatoes
- 400 grams of canned chickpeas
- 100 grams of shrimp
- 4 bake-off pistolets
Preparation:
Bake the pistolets as described on the package. Cut the chorizo slices into strips and fry them in a stockpot over low heat for ~ 6 minutes, stirring frequently. Clean the bell peppers and cut the flesh into cubes. Cut the fennel into quarters, remove the hard core and cut the quarters into thin slices. Add the bell pepper and fennel to the chorizo and cook for ~3 minutes. Add the power broth. Add 2 more pots of water. Add the peeled tomatoes and bring to the boil. Crush the tomatoes with your spatula. Meanwhile, put the chickpeas in a sieve, rinse and drain. Add the chickpeas and shrimp and heat for a further 3 minutes. Ladle the soup into large bowls and serve with a pistolets per bowl.
Nutritional value per person:
Energy: 436 kcal
Protein: 21.2 grams
Carbohydrates: 51.8 grams
- including sugars: 9.8 grams
Fat: 13.2 grams
Fiber: 11.4 grams
Salt: 3.1 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #maaltijdsoep @bonduelle_nl #bonduelle @struiknl #struiknl
Bron: AH Allerhande Magazine 2017 week 45-46 - 2017 week 45-46
Reactie plaatsen
Reacties