

Het leek wel zondag gister. Een rollade op tafel verwacht je oorspronkelijk eigenlijk op die dag toch! Maar het kan echt gerust ook op een doordeweekse dag. Het recept is eenvoudig uit te voeren alleen de rollade moet wel 45 minuten in de oven.
Het was een heerlijk stukje gekruid vlees met een licht pittige bijsmaak van de rode peper. De overgebleven rollade gaat vanmiddag lekker op brood.
🍽
It seemed like Sunday yesterday. You originally expect a roulade on the table on that day! But you can also do it on a weekday. The recipe is easy to prepare, only the roulade has to be in the oven for 45 minutes.
It was a delicious piece of spiced meat with a slightly spicy taste of red pepper. The leftover roulade goes well on bread this afternoon.
🇳🇱
FIVESPICE ROLLADE UIT DE OVEN
4 personen / 515 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 6 eetlepels five spice woksaus
- 450 gram varkensrollade
- 1 komkommer
- 1 eetlepel olijfolie traditioneel
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 400 gram roerbakgroente Italiaans champignons
- 260 gram basmatirijst
- 4 eetlepels sojasaus
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de rode peper met 4 el woksaus en bestrijk de rollade ermee. Vet de ovenschaal. Leg de rollade in de ovenschaal en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Kook ondertussen de rijst volgens omschrijving verpakking en laat dit afkoelen. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng dit samen met 1 el olijfolie extra vierge in een schaal. Schaaf met een kaasschaaf de ongeschilde komkommer in plakjes.. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met de sojasaus en peper. Neem de rollade uit de oven, verwijder het netje en snijd in plakken. Sprenkel de rest van de woksaus erover. Serveer met de rijst en komkommersalade.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 515 kcal
Eiwit: 31,2 gram
Koolhydraten: 62,0 gram
- waarvan suikers: 7,3 gram
Vet: 14,6 gram
Vezels: 5,5 gram
Zout: 3,0 gram
🇬🇧
FIVESPICE ROLL OUT OF THE OVEN
4 persons / 515 kcal per person
Ingredients:
- 1 lime
- 1 red pepper
- 6 tablespoons five spice wok sauce
- 450 grams of pork roulade
- 1 cucumber
- 1 tablespoon olive oil traditional trad
- 1 tablespoon extra-virgin olive oil
- 400 grams of stir-fried vegetables Italian mushrooms
- 260 grams basmati rice
- 4 tablespoons soy sauce
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 180°C. Remove the stem and seeds from the red pepper. Finely chop the flesh. Mix the red pepper with 4 tbsp wok sauce and brush the roulade with it. Grease the baking dish. Place the roulade in the oven dish and bake for about 45 minutes in the middle of the oven. Meanwhile, cook the rice according to package directions and let it cool. Grate the green skin of the lime and squeeze the fruit. Mix this together with 1 tbsp extra virgin olive oil in a bowl. Slice the unpeeled cucumber with a cheese slicer. Season with salt and pepper. Heat the oil in a wok and stir-fry the vegetable mix for 3 minutes. Add the rice and stir-fry for 3 minutes. Season with the soy sauce and pepper. Remove the roulade from the oven, remove the net and cut into slices. Drizzle over the rest of the wok sauce. Serve with the rice and cucumber salad.
Nutritional value per person:
Energy: 515 kcal
Protein: 31.2 grams
Carbohydrates: 62.0 grams
- including sugars: 7.3 grams
Fat: 14.6 grams
Fiber: 5.5 grams
Salt: 3.0 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @conimex_official #conimex #ovendish
Bron: AH Allerhande Magazine
Reactie plaatsen
Reacties