

Ik heb de laatste tijd niet veel aandacht kunnen besteden aan mijn Instagram pagina. Dit heeft diverse redenen, maar de leukste reden is toch wel dat ik ga verhuizen van Amsterdam naar Friesland. Dit kost heel veel energie. Maar ik zal jullie beloven dat na mijn verhuizing, half september, ik terug kom met meerdere lekkere creaties.
Gister heb ik voor mijn zus en zwager dit heerlijke gerecht gemaakt, bij toeval viel het binnen mijn maximale kcal eis van 600. Het was zo lekker dat ik deze wel met jullie moet delen.
🍽
I haven't been able to pay much attention to my Instagram page lately. There are several reasons for this, but the best reason is that I am moving from Amsterdam to Friesland. This takes a lot of energy. But I will promise you that after my move, in mid-September, I will come back with several delicious creations.
Yesterday I made this delicious dish for my sister and brother-in-law, by chance it fell within my maximum kcal requirement of 600. It was so delicious that I have to share it with you.
🇳🇱
SPAGHETTI MET RICOTTA-PESTOSAUS & KROKANTE HAM
4 personen / 502 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 250 gram cherrytomaten aan de tak
- 80 gram parmaham
- ½ eetlepels milde olijfolie
- 300 gram Grand'Italia Spaghetti Tradizionali
- 350 gram verse haricots verts
- 1 citroen
- 100 gram ricotta
- 5 eetlepels Grand'Italia Pesto alla Genovese
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 min. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta mee. Pers ½ van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta en haricots verts af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta-pestosaus, haricots verts en eventueel wat kookvocht. Verdeel de cherrytomaten erover en breek de parmaham in stukken erover. Serveer de citroenparten erbij.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 502 kcal
Eiwit: 20,9 gram
Koolhydraten: 62,9 gram
- waarvan suikers: 6,8 gram
Vet: 16,9 gram
Vezels: 8,0 gram
Zout: 1,4 gram
🇬🇧
SPAGHETTI WITH RICOTTA PESTOSAUS & CRISPY HAM
4 persons / 502 kcal per person
Ingredients:
- 250 grams of cherry tomatoes on the branch
- 80 grams of Parma ham
- ½ tablespoons mild olive oil
- 300 grams of Grand'Italia Spaghetti Tradizionali
- 350 grams of fresh haricots verts
- 1 lemon
- 100 grams of ricotta
- 5 tablespoons of Grand'Italia Pesto alla Genovese
Preparation:
Preheat the oven to 200°C. Spread the cherry tomatoes and Parma ham on a baking tray lined with baking paper. Drizzle the cherry tomatoes with the oil and bake in the middle of the oven for about 10 minutes. Meanwhile, cook the spaghetti according to the instructions on the package. Remove the stem from the haricots verts, halve them and cook with the pasta for the last 4 minutes. Squeeze ½ of the lemon and cut the rest into wedges. Mix the ricotta with the pesto and lemon juice. Season with pepper and possibly salt. Drain the pasta and haricots verts and reserve a cup of the cooking liquid. Mix the pasta with the ricotta-pesto sauce, haricots verts and possibly some cooking liquid. Divide the cherry tomatoes on top and break the Parma ham over it. Serve with the lemon wedges.
Nutritional value per person:
Energy: 502 kcal
Protein: 20.9 grams
Carbohydrates: 62.9 grams
- including sugars: 6.8 grams
Fat: 16.9 grams
Fiber: 8.0 grams
Salt: 1.4 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @granditalianl #granditalia #ricotta
Bron: AH Allerhande Magazine 2019 nr. 04
Reactie plaatsen
Reacties