ROMIGE COURGETTEQUICHE MET HEKS’NKAAS / CREAMY ZUCCHINI QUICHE WITH WITCH'S CHEESE

Afgelopen donderdag heb ik dit gerecht gemaakt om er samen van te geniet met onze vriend @dominiqueinoost. Een geslaagde avond kan ik zeggen.

Ik moest wel het gerecht wat aanpassen aangezien de vitrinesmet kaas bij AH leeg was. Maar ook met heks’nkaas is het heerlijk, je proeft die magische ‘touch’.

🍽

Last Thursday I made this dish to enjoy with our friend @dominiqueinoost. I can say a successful evening.

I had to adjust the dish a bit as the display cases with cheese at AH (Dutch supermarket) was empty. But it is also delicious with witch's cheese, you can taste that magical touch..

🇳🇱

ROMIGE COURGETTEQUICHE MET HEKS’NKAAS

 

4 personen / 599 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 250 gram romaatjes
  • 10 gram verse selderij
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gram heks’nkaas origineel
  • 100 gram Coburgerham
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Halveer de romaatjes. Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los en meng met de selderij en heks’nkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de courgettelinten en ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel de romaatjes erover met de snijkant naar boven. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 599 kcal

Eiwit: 19,8 gram

Koolhydraten: 39,2 gram

  • waarvan suikers: 14,9 gram

Vet: 38,5 gram

Vezels: 2,8 gram

Zout: 2,5 gram

ROMIGE COURGETTEQUICHE MET HEKSNKAAS
PDF – 926,3 KB 173 downloads

🇬🇧

CREAMY ZUCCHINI QUICHE WITH WITCH'S CHEESE

 

4 persons / 599 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 zucchinis
  • 250 grams of little tomatoes (romaatjes)
  • 10 grams of fresh celery
  • 4 medium eggs
  • 150 grams of witch's cheese original
  • 100 grams of Coburger ham
  • 270 grams of fresh puff pastry
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 180 °C. Use a cheese slicer to cut the zucchinis lengthwise into ribbons. Halve the tomatoes. Finely chop the celery. Beat the eggs and mix with the celery and witch's cheese. Season with pepper and salt if desired. Cut the slices of raw ham into strips. Line the quiche tin with the puff pastry. Mix the zucchini ribbons and ham into the egg mixture and spread over the puff pastry. Divide the tomatoes on top, cut side up. Bake the quiche for about 45 minutes slightly under the middle of the oven until golden brown and done. Take out of the oven and let cool for 5 minutes.

 

Nutritional value per person:

Energy: 599 kcal

Protein: 19.8 grams

Carbohydrates: 39.2 grams

  • including sugars: 14.9 grams

Fat: 38.5 grams

Fiber: 2.8 grams

Salt: 2.5 grams

CREAMY ZUCCHINI QUICHE WITH WITCHS CHEESE
PDF – 922,8 KB 179 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @heksnkaas #heksnkaas #bladerdeegoprol

 

Bron: gebaseerd op recept uit Allerhande 2019 nr. 04

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb