


Vandaag weer een heerlijke ovenschotel. Ik heb weer gebruik gemaakt van gemaakte aardappelpuree. De smaken van de kruiden en de crème fraîche zijn goed terug te vinden het gerecht. Weer een leuk nieuw ovengerecht in mijn verzameling.
🍽
Today another delicious oven dish. I have used homemade mashed potatoes again. The flavors of the herbs and the crème fraiche are well reflected in the dish. Another nice new oven dish in my collection.
🇳🇱
OVENSCHOTEL GEHAKT EN SPITSKOOL
2 personen / 537 kcal per persoon
Ingrediënten
- 400 gram (kruimige) aardappelen
- 1½ middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
- ½ verse spitskool
- 150 gram half-om-halfgehakt
- ¾ eetlepel milde paprikapoeder
- ½ eetlepel komijnzaad
- 60 gram crème fraîche
- 7½ gram verse platte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 537 kcal
Eiwit: 27,2 gram
Koolhydraten: 52,1 gram
- waarvan suikers: 15,3 gram
Vet: 22,3 gram
Vezels: 10,2 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
OVEN DISH MINCED MEAT AND POINTED CABBAGE
2 persons / 537 kcal per person
Ingredients
- 400 grams of (floury) potatoes
- 1½ medium onion
- 1 clove of garlic
- ½ tablespoon of olive oil
- ½ fresh pointed cabbage
- 150 grams of half and half minced meat
- ¾ tablespoon of mild bell pepper (paprika)
- ½ tablespoon of cumin seeds
- 60 grams of crème fraiche
- 7½ grams of fresh flat-leaf parsley
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes for 20 minutes. Drain and reserve a cup of the cooking water. Let the potatoes cool slightly without the lid. Meanwhile, chop the onions and finely chop the garlic. Preheat the oven to 200 °C. Heat the oil in a frying pan and fry the onion and garlic for 2 minutes. Meanwhile, remove the stump from the pointed cabbage and finely chop the cabbage. Add the minced meat with the paprika and cumin seeds and fry for 3 minutes. Add the pointed cabbage in parts and stir fry for 3-4 minutes until the cabbage has shrunk. Season with pepper and salt if desired. Mash the potatoes with the mash and mix in the crème fraiche and some of the cooking liquid if necessary. Season with salt and pepper. Divide the cabbage-mince mixture over the oven dish. Spoon over the mashed potatoes and smooth. Bake in the oven for about 25 minutes until a crispy edge forms on the puree. Finely chop the parsley and sprinkle over the oven dish.
Nutritional value per person:
Energy: 537 kcal
Protein: 27.2 grams
Carbohydrates: 52.1 grams
- including sugars: 15.3 grams
Fat: 22.3 grams
Fiber: 10.2 grams
Salt: 1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl #verstegen
Bron: AH Allerhande Magazine 2020 nr. 08
Reactie plaatsen
Reacties