

Het is vandaag Sinterklaasavond in Nederland. Een dag van cadeautjes en surprises. Ik kijk daar met veel plezier op terug hoe we dat vroeger deden.
Het bekende dobbelspel, met allemaal prut cadeautjes wat je wel wil afpakken van anderen tijdens dit spel.
Vandaag heb ik een soort surprise op tafel gezet. Een verrassing in een ovenschotel.
Een heerlijke wijze voor het presenteren van de bekende hutspot.
Tip:
De bouillon kan worden vervangen door donker bier.
🍽
Today is ‘Sint Nicolaas’ evening in the Netherlands. A day of presents and surprises. I look back with pleasure on how we used to do that.
Today I put a kind of surprise on the table. A surprise in an oven dish.
A delicious way to present the famous Dutch stew ‘Hutspot’.
Tip:
The broth can be replaced with dark beer.
🇳🇱
GESTOOFDE HAMLAPPEN MET HUTSPOT
4 personen / 539 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram hamlappen
- 45 gram ongezouten roomboter
- 500 gram aardappels
- 1 kilo panklare hutspotgroente
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 250 ml vleesbouillon van 1 bouillonblokje
- 150 ml halfvolle melk
- 3 plakjes ontbijtkoek
- 2 sneetjes (oud) witbrood
- peper en zout
Bereiden:
Laat de hamlappen op kamertemperatuur komen en snijd deze in grove stukken. Wrijf het vlees in met zout en peper. Scheid de ui en wortel uit de hutspotgroenten pakket. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Verkruimel de sneetjes witbrood. In braadpan 20 gram boter verhitten en vlees rondom bruinbakken. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee. Helft van tijm toevoegen en bouillon erbij schenken. Vlees 20 minuten zachtjes stoven. Aardappels met de wortel in 15-20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen. Verwarm de melk en roer dit samen met 10 gram boter en rest van tijm door de stamppot tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden. Vlees met saus in ovenschaal scheppen en puree erover uitstrijken. Rest van boter smelten en door broodkruim scheppen. Broodkruim over hutspot strooien. Oven ondertussen voorverwarmen op 200 °C. Schotel in midden van oven in 40-50 minuten goudbruin en door en door heet laten worden.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 539 kcal
Eiwit: 35,6 gram
Koolhydraten: 61,0 gram
- waarvan suikers: 22,2 gram
Vet: 14,9 gram
Vezels: 9,3 gram
Zout: 1,8 gram
🇬🇧
STEWED PORK STEAK WITH ‘HUTSPOT’
4 persons / 539 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of pork steak
- 45 grams of unsalted butter
- 500 grams of potatoes
- 1 kilo of ready-to-cook ‘hutspot’ vegetable (onion and carrots)
- 1 tablespoon of fresh thyme leaves
- 250 ml meat stock from 1 stock cube
- 150 ml semi-skimmed milk
- 3 slices of gingerbread
- 2 slices of (old) white bread
- pepper and salt
Prepare:
Let the pork steaks come to room temperature and cut them into chunks. Rub the meat with salt and pepper. Separate the onion and carrot from the stew vegetable package. Cut the gingerbread into cubes. Crumble the slices of white bread. Heat 20 grams of butter in a frying pan and brown the meat all over. Add the onion and fry it gently for 3 minutes. Add half of thyme and the stock. Stew meat gently for 20 minutes. Cook the potatoes with the carrot for 15-20 minutes until tender, drain and mash. Heat the milk and stir this together with 10 grams of butter and the rest of thyme through the stew to a smooth puree. Season with pepper and salt if desired. Mix gingerbread through meat and bind liquid while stirring. Place the meat with sauce in the oven dish and spread the puree over it. Melt the rest of the butter and fold into the breadcrumbs. Sprinkle breadcrumbs over the stew. In the meantime, preheat the oven to 200 ° C. Dish in the middle of the oven for 40-50 minutes until golden brown and let it heat through and through.
Nutritional value per person:
Energy: 539 kcal
Protein: 35.6 grams
Carbohydrates: 61.0 grams
- including sugars: 22.2 grams
Fat: 14.9 grams
Fiber: 9.3 grams
Salt: 1.8 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @celavita.nl @maggi_nederland
Bron: AH Allerhande Magazine 2005 nr. 12
Reactie plaatsen
Reacties