OVENSCHOTEL MET SHOARMA & EI / OVEN DISH WITH SHAWARMA & EGG

Gister weer één keer voor mijn moeder gekookt. Zo fijn dit zo af en toe te doen in deze gekke tijd van COVID-19.

Ook dit keer weer een nieuw recept, waarvan je elke keer maar hoopt dat het ook echt lekker is. Maar de eind conclusie was dat de schaal leeg was. Meer als genoeg en super lekker. Een combinatie welke je niet zo snel verwacht pakte super goed uit.

🍽

Cooked once again for my mom yesterday. So nice to do this every now and then in this crazy time of COVID-19.

This time again a new recipe, which you hope every time it is really tasty. But the final conclusion was that the bowl was empty. More than enough and super tasty. A combination that you do not expect so quickly turned out very well.

🇳🇱

OVENSCHOTEL MET SHOARMA & EI

 

4 personen / 546 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram shoarmareepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 190 gram plakken jonge kaas 48+
  • 360 gram kidneybonen in pot
  • 360 gram witte bonen in tomatensaus
  • 4 eieren
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed. Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om. Snijd de kaas in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om. Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 546 kcal

Eiwit: 39,3 gram

Koolhydraten: 25,2 gram

  • waarvan suikers: 6,2 gram

Vet: 29,9 gram

Vezels: 9,6 gram

Zout: 2,9 gram

OVENSCHOTEL MET SHOARMA EI
PDF – 953,1 KB 232 downloads

🇬🇧

OVEN DISH WITH SHAWARMA & EGG

 

4 persons / 546 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 bush of celery
  • 1 tablespoon of oil
  • 250 grams of shawarma strips
  • 1 tablespoon of paprika powder
  • 190 grams of slices of young cheese 48+
  • 360 grams of kidney beans in a jar
  • 360 grams of white beans in tomato sauce
  • 4 eggs
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200˚C. Cut the celery into 1 cm wide arches. Heat the oil in a frying pan and fry the shawarma strips for 3 minutes on high heat. Add the paprika and celery and fry for another 5 minutes. Stir regularly. Cut the cheese into pieces. Drain the kidney beans and add to the meat together with 2/3 of the cheese and white beans in tomato sauce. Scoop. Put everything in an oven dish. Make 4 wells in the bean mixture with a spoon. Break the eggs above the wells and sprinkle with pepper and salt if necessary. Divide the rest of the cheese on top and bake the dish in the middle of the oven for about 15 minutes.

 

Nutritional value per person:

Energy: 546 kcal

Protein: 39.3 grams

Carbohydrates: 25.2 grams

  • including sugars: 6.2 grams

Fat: 18.9 grams

Fiber: 9.6 grams

Salt: 2.9 grams

OVEN DISH WITH SHAWARMA EGG
PDF – 956,7 KB 236 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @hakgroenten @verstegennl

 

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb