TACO'S MET VARKENSVLEES, SPERZIE- EN CHILIBONEN EN WITTE KAAS / TACOS WITH PORK, GREEN- AND CHILI BEANS AND WHITE CHEESE

Vandaag stond er taco op het programma. Het vocht welke in het blikje chilibonen zit geeft aardig wat smaak aan het gerecht. Het is superleuk om de taco’s zelf te vullen aan tafel, zo kan ieder zijn eigen portiegrootte bepalen.

🍽

Today there was taco on the program. The moisture in the can of chili beans gives a lot of flavour to the dish. It is great fun to fill the tacos yourself at the table, so everyone can choose their own portion size.

πŸ‡³πŸ‡±

TACO'S MET VARKENSVLEES, SPERZIE- EN CHILIBONEN EN WITTE KAAS

 

2 personen / 523 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 varkensschnitzel
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 6 tacoschelpen
  • 1 eetlepel olie
  • ½ ui
  • ½ paprika
  • 200 gram chilibonen
  • 100 gram witte kaas
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 125 °C. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi met peper en zout. Snijd het vlees in blokjes. Kook de sperziebonen in kokend water 8 min. en giet af. Verwarm de taco's 15 minuten in de oven. Snijd de ui in parten en de paprika in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur goudbruin. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de sperziebonen en de chilibonen met vocht toe en breng al roerend aan de kook. Snijd de witte kaas plak in blokjes en schep deze op het laatst door het mengsel. Breng pittig op smaak met peper. Vul de taco's aan tafel.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 523 kcal

Eiwit: 32,3 gram

Koolhydraten: 41,8 gram

  • waarvan suikers: 6,3 gram

Vet: 24,2 gram

Vezels: 11,5 gram

Zout: 2,2 gram

TACOS MET VARKENSVLEES SPERZIE EN CHILIBONEN EN WITTE KAAS
PDF – 868,4 KB 130 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

TACOS WITH PORK, GREEN- AND CHILI BEANS AND WHITE CHEESE

 

2 persons / 523 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 pork cutlet
  • 200 grams of broken green beans
  • 6 taco shells
  • 1 tablespoon of oil
  • ½ onion
  • ½ red bell pepper
  • 200 grams of chili beans
  • 100 grams of white cheese
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 125 °C. Pat the meat dry with kitchen paper and sprinkle with salt and pepper. Cut the meat into cubes. Boil the green beans in boiling water for 8 minutes and drain. Heat the tacos in the oven for 15 minutes. Cut the onion into wedges and the bell pepper into pieces. Heat the oil in a wok and stir-fry the meat over high heat until golden brown. Add the onion and bell pepper and stir fry 5 minutes. Add the green beans and chili beans with liquid and bring to the boil while stirring. Cut the white cheese slice into cubes and add it to the mixture at the end. Season spicy with pepper. Fill the tacos at the table.

 

Nutritional value per person:

Energy: 523 kcal

Protein: 32.3 grams

Carbohydrates: 41.8 grams

  • including sugars: 6.3 grams

Fat: 24.2 grams

Fiber: 11.5 grams

Salt: 2.2 grams

TACOS WITH PORK GREEN AND CHILI BEANS AND WHITE CHEESE
PDF – 867,3 KB 132 downloads

Bron: AH Receptkaart 2010 week 10-11

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.