

Bij het zoeken naar een recept waarbij ik de overgebleven filetlapjes kon gebruiken kwam ik terecht op dit gerecht. Aangezien ik in mijn vakantiewoning zit moest ik wat creatief zijn met kruiden, maar het is me goed gelukt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.
π½
When looking for a recipe where I could use the leftover fillet slices, I ended up with this dish. Since I am in my holiday home I had to be a bit creative with herbs, but I managed to put a delicious dish on the table.
π³π±
PITA MET FILETLAPJES, KOMKOMMER EN TZATZIKI
2 personen / 460 kcal per persoon
Ingrediënten:
- ½ komkommer
- 2 gram gedroogde dille
- 100 gram yoghurt Griekse stijl 10%
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 175 gram filetlapjes à la minute
- ½ eetlepel gedroogde peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram verse spinazie
- 2 volkorenpita's
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de halve komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Meng voor de tzatziki de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper. Snijd de uien in halve boogjes. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de peterselie, olie, peper en zout. Warm in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verhit ook een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Snijd de broodjes open en vul met de spinazie, het vlees, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 460 kcal
Eiwit: 32,8 gram
Koolhydraten: 40,0 gram
- waarvan suikers: 6,2 gram
Vet: 15,9 gram
Vezels: 10,3 gram
Zout: 1,9 gram
π¬π§
PITA WITH STEAKS, CUCUMBER AND TZATZIKI
2 persons / 460 kcal per person
Ingredients:
- ½ cucumber
- 2 grams of dried dill
- 100 grams of yogurt Greek style 10%
- 1 clove of garlic
- 1 red onion
- 175 grams of fillet steaks à la minute
- ½ tablespoon of dried parsley
- 1 tablespoon of olive oil
- 200 grams of fresh spinach
- 2 whole meal pitas
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 220 °C. Cut the cucumber lengthwise and remove the seeds with a teaspoon. Cut half of the cucumber into arches and grate the other half with a coarse grater. For the tzatziki, mix the grated cucumber with the yoghurt and dill and press the garlic on top. Season the tzatziki with pepper. Cut the onions into half arcs. Cut the fillet strips into 1 cm wide strips and mix with the parsley, oil, pepper and salt. Heat the pita bread in the oven according to the instructions on the package. In the meantime, heat a frying pan without oil or butter and fry the onion and meat for 3 minutes on a high heat. Also heat a frying pan without oil or butter, add the spinach in parts and let it shrink slightly while stirring. Cut the pitas open and fill with the spinach, the meat, cucumber arches and some tzatziki. Serve with the rest of the tzatziki.
Nutritional value per person:
Energy: 460 kcal
Protein: 32.8 grams
Carbohydrates: 40.0 grams
- including sugars: 6.2 grams
Fat: 15.9 grams
Fiber: 10.3 grams
Salt: 1.9 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2020 nr. 07 / max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties